Zbog objavljivanja oglasa za izdavanje pod zakup otvorenog sportskog terena pored OŠ „Salko Aljković“ u Pljevljima, građani Mjesne zajednice Moćevac organizovali su protest.

Sa protestnog skupa upućena je peticija gradonačelniku dr Filipu Vukoviću, predsjedniku SO, ostalim opštinskim funkcionerima, kao i direktoru OŠ „Salko Aljković“ i Savjetu Mjesne zajednice Moćevac. U peticiji se traži obustavljanje postupka izdavanja sportskog terena privatnim licima.

– Ogroman broj djece svakodnevno i uveče koristi to igralište, koje je građeno iz budžeta opštine i zato treba da ga koriste djeca, omladina i učenici te škole, rekao je u ime građana Ljubiša Purić i najavio da će se mještani boriti svim legalnim sredstvima da djeci ostane igralište na korišćenje. „Igralište je rađeno iz sredstava budžeta opštine i odakle sada pravo ministarstvu prosvjete i školi da raspolažu ovim igralištem. Ako je igralište dato školi, treba da ga koriste i ostala djeca“, naglasio je predsjednik Savjeta MZ Moćevac Vasilije Lončar. Oglas je objavio Školski odbor OŠ „Salko Aljković“, a rok za dostavljanje prijava bio je do 19.jula. Riječ je o otvorenom sportskom terenu površine 925 metara kvadratnih. Obaveza ponuđača je da postojeću betonsku podlogu prekrije vještačkom travom po pravilima UEFA, a zakupnina ne može biti manja od 240 evra mjesečno u ljetnjem periodu i 40 evra zimi. Iz kabineta predsednika opštine Filipa Vukovića saopštavaju da je školski odbor prije raspisivanja tendera trebalo da ima u vidu i širi društveni značaj igrališta i da odluku o njegovom eventualnom izdavanju donese nakon sagledavanja svih aspekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari