Skoro 400 kilometara vodovodnih cevi u Beogradu od materijala koji je odavno povučen iz upotrebe: Ima li razloga za brigu?

Ostavite komentar


  1. Не треба трошити средства на обнову водоводнин цеви у Београду а ни у Србији.
    Кад крене експлоатација литијума вода ионако неће бити за људску употребу.
    Паметније је тај новац уложити у нове стадионе, затворе, делфинаријуме (за њих ће се довозити морска вода), потом пирамиде у славу фараона…

  2. Pa naravno nama treba Beograd na vodi, Expo, leteci taxi i koje kakve jos gluposti a narod neka se truje

  3. постоји могућност да азбестне честице дођу у пијаћу воду. Током времена и под притиском дешавају се одрони од материјала цеви и азбест у виду честица допире у воду

  4. Ne lupetajte, i ne štite paniku. Ova vrsta cevi nije nigde povučena iz upotrebe. Imate o tome stav Svetske zdravstvene organizacije.

  5. Pogledajte more stranica na drustvenim rezama o abestnim vodovodima. jagodina ih medju prvima zbacila iz upotrebe…
    Od 2005. godine azbest je kao kancerogeni materijal zabranjen u Evropskoj uniji, ali je, ipak, u svetu 2007. godine potrošeno dva miliona tona.

    Najviše od toga potrošeno je u Kini – 30 odsto, zatim u Rusiji, Kazahstanu i Brazilu. Prema statistici, 125 miliona ljudi u svetu izloženo je delovanju azbesta, a godišnje sto hiljada umre od posledica dejstva ove supstance.

    Prema studiji iz 2011. godine, kada je u Srbiji azbest zabranjen, od 30 do 70 odsto vodovodnih cevi bilo je od ovog materijala.

  6. postoji jednostavna tehnologija bronziranja unutrasnjih strana cevi ali dok nasi STRUCNJACI prostudiraju tehnoloski proces pice se azbesna primesa u vodi,zdrava sto proceni STRUCNJAK Miki,u to ime neka nas pricuva otac nebeski.

  7. Ma nema. Sve će biti u dure. Sve će to narod pozlatiti. Evo, ovaj ga već pozlatio. Ime mu je Miki al ga ne zovu Maus.

  8. Razlog za brigu ?
    Ma hajte. Kao da je to jedina stvar za brigu. Zašto bi trošili pare i vreme za zamenu?
    Ovako nam je super, pa nek traje dok traje. Ne cevi, naši životi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.