Skoro četvrtina medija upisanih u Registar ugašena

Ostavite komentar


  1. 1.500 medija je previše za ovako malu državu, malu teritoriju. Svaka šuša hoće da se bavi novinarstvom , a ne zna osnovne postulate novinarstva. Za mnoge današnje „novinare“ trač i intriga su novinarstvo.

  2. Medija Centar u Kosovskoj Mitrovici ima minus od 1400 eura . Hteo sam licno da preuzmem taj dug da otplacujem deo po deo ,ali nas dostojanstveni novinar to nije prihvatio , verovatno sto smatra da je to za mene veliko opterecenje .Ako nemamo obajektivne medije u Kosovskoj Mitrovici narod ce biti izlozen samo propagandi politickih struktura , tako da ce u momentima kada pojedinim politicarima padne naamet da nesto potpisu , ma sta god to bilo , gradjani nece imati nacin da se oglase , bilo elektronski izjavama , portalom .Zato samtram da je od veceg znacaja da se Medija Centru u Kosovskoj Mitrovici omoguci nesmetan rad , pre svega zato sto je rec o obajektvnom i nepartiskom . mejutim nesto moze biti nezavisno samo ako raspolaze sredstvima . ako je novinar egzistencijalno ugorzen i stavljen u zavistan polozaj prema bilo kome pisace samo ono sto mu se naredi , sto vodi u katastrofu slobodne reci , nije realno da se ocekuje da gradjani Kosovske Mitrovice finasiraju rad centra , jer ovde je ekonomska katastrofa iako na daljinu izgleda ,,struja se neplaca , komunialije se neplacaju , pdv se neplaca ,, sve je to tacno , ali dzaba st se nista neplaca kada nema ni 1 fabrike koja nesto proizvodi . ceo grad se olanja na studente , rentiranje stanova studentima fakulteta i onim sto studenti trose . takva koncepcija jedostavno nije odrziva ,zasto za 20 godina nije napravljen 1 proizvodni progon je posebna tema .obzirom da je ovo mala sredina mogu da kazem da je ime novinara Branislav. Ako zelimo medije gde se debatuje i koji nisu suva propaganda gde nemoze nista da se kaze sto nije ideologija pojedinaca ,onda moramo imati Medija Centar .taj centar treba da omoguci debai i prenese misljenje naroda sta Narod misli o idejama koje Beograd zeli malo malo da nametne .Jednog dana im padne na pamet razgranicenje , drugo dana trece , a teceg dana sedmo .Preko svojih marioneta u nekim kancelarijama od 20 kvm ( SNS ) lansiraju neke ideje u koje neveruju ni oni sto ih zastupaju ,ali imaju finasiski interes i prihvatili bi da zastupaju tezu ,, DA SU VANZEMLJACI SLETELI I DA SU MEDJU NAMA ,, samo treba da im se da neki dinar mkrenuce od vrata do vrata ,sa tom pricom .# postoji i mogucnost da Vlada uzme od 400 000 000 eura dobijenih za aeredrom i poslaje 10 000 eura Branislavu , to ce znaciti samo da cemo bili izlozeni ispiranju mozga .# na tekstove koji sire propaganndu i promovisu kult licnosti treba na pocetku crvenim slovima upozriti ,, ovaj tekst ima za cilj da vas ubedi da su Krokodili zapravo Gazele ,,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.