Skot: Smanjiti pirateriju u Srbiji

Studija iz 2015. pokazala da je procenat softverske piraterije u Srbiji 67 odsto, što je daleko više nego u Evropskoj uniji u kojoj je prosek 29 odsto

Ostavite komentar


  1. Da,da,Intelektualna svojina i patenti su apstrakt društvenog i civilizacijskog i finansijskog napretka jedne zemlje,ali mi smo na žalost zemlja u razvoju,teći svet,država koja niti kupuje licence ,patente,industrijsku svojinu,a odvajanje za nauku i tehnološki razvoj je na nivo izdvajanja za lovačko društvo u Žagubici.

  2. Sve ok, ali gde ce da se otvore ta radna mesta, u US ili ovde? Kome tu idu mrvice, a kome ozbiljan novac? Koliko je realno da u zemlji u kojoj ljudi nemaju za hleb, placaju masan novac za autorska prava bezobrazno bogatih korporacija. I drugo, kako se uopste moze pouzdano izmeriti procenat (softverske) piraterije, zivo me zanima? Sta ako neko ima VPN i skida preko americkog servera, kome se to pripisuje (obzirom da su sami podaci enkriptovani)? Meni ovo lici kao da su nam izvukli lovu od plata i kredita, pa sad red da nadju nesto novo. Uostalom, Srbija nije u EU, a i ako udje bice daleko od prosecne clanice. Dajte info kolika je stopa u Bugarskoj? Hrvatskoj? Rumuniji?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.