U tri prijateljske utakmice za tri dana, fudbaleri Partizana isto toliko puta su čestitali pobedu rivalima, primili prevelikih sedam golova i dali samo tri pogotka, od čega je jedan bio delo golmana.


Reklo bi se ništa strašno jer je reč o netakmičarskim mečevima, koji ionako samo ili najviše služe za tempiranje forme i sklapanje ekipe, zbog čega je trener crno-belih Vladimir Vemezović (is)koristio tridesetak igrača protiv švajcarskog Ciriha (1:2), ukrajinskog Sevastopolja (1:2) i južnokorejskog Pohanga (1:3).

– Nije prijatan osećaj kada se gubi, ali drugačije je kada se zna krajnji cilj. Ovde smo da bismo razigrali ekipu i spremili se za našu ligu, za tih naših 15 „finala“. Svesno smo birali teži put i ušli u rizik da igramo s jakim rivalima. Nadam se da će naši navijači imati razumevanja – zvuči nezabrinuto strateg šampiona Srbije i pobednika jesenjeg dela prvenstva.

Svedoci pomenutih duela nisu, međutim, tako spokojni. „Parni valjak“ je u tih 270 minuta proklizavao u sve tri linije tema, pa su se smenjivali opasni previdi u fazi odbrane, greške i(li) bezidejnost u distribuciji lopte na sredini terena i problemi s realizacijom. Previše toga za tim, koji je skoro neokrnjen prošao ovaj zimski prelazni rok, bez obzira na to što su u Antaliji u „vatru“ bačeni brojni klinci iz klupskog pogona, a najbolji fudbaler Lazar Marković zbog povrede i dalje samo trenira.

Današnji duel s Karpati Ljvovom iz Ukrajine nova je prilika da se vidi jesu li mane crno-belih prolaznog karaktera ili potencijalna „mina“ u prolećnom delu borbe za titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari