Skup mišlenovih gradova 1Foto: Gradska uprava Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić učestvuju u radu druge Međunarodne konferencije mišlenovih gradova.

Konferencija se održava u španskom gradu Vitoria Gastez do 29. marta. Fokus će biti na održiom urbanom razvoju, u cilju razvijanja konkretnih projekata i razmene iskustava.

Na konferenciji će biti prikazan video materijal o Pirotu kao i prezentacija potencijala Grada i Slobodne zone. Vasić kaže da na konferenciji učestvuje dvadeset gradonačelnika iz Evrope, Azije, Severne i Latinske Amerike.

– Ovo je prilika da se upoznamo i razmenimo iskustva o planiranju, modernom urbanizmu, održivosti ekonomije. Takođe je i prilika pored razmene iskustava da se ostvari saradnja. Važno je čuti i šta mišlenove fabrike znače za gradove. rekao je Vasić.

Cilj ove mreže je razvijanje javno-privatnog partnerstva između pedesetak gradova širom sveta kojima je zajedničko to što su domaćini Mišelinovom proizvodnom ili istraživačkom centru, kao i njihovim partnerskim gradovima. Grad Pirot je među tridesetak gradova iz različitih delova sveta koji učestvuje u međunarodnoj mreži gradova u kojima kompanija ima svoje fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari