U organizaciji nevladine organizacije „Nefro“ u Pljevljima je u Domu vojske Crne Gore organizovan humanitarno-donatorski koncert za nabavku EKG aparata za kabinet hemodijalize u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Znajući za probleme sa kojima se susreću pacijenti i medicinsko osoblje u kabinetu hemodijalize u Opštoj bolnici u Pljevljima, zbog nedostatka vrlo bitne opreme kao što je EKG aparat, NVO „Nefro“ iz Pljevalja, pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za nabavku aparata čija je cijena oko 2.500 evra.

Odziv pljevaljskih muzičara i vokalnih solista je za svaku pohvalu, a predsjednik NVO „Nefro“ dr. Predrag Stanković ističe da je novac za nabavku EKG aparata skoro obezbijeđen. „Drago mi je što se ovim povodom odazvao veliki broj muzičara, vokalnih solista i građana. U ovo teško doba kada gotovo niko nema vremena da razumije drugoga, a kamo li da pomogne bolesnom i nemoćnom, ovakav odziv pokazuje visok nivo ljudskosti i ja se svim učesnicima zahvaljujem. Pljevaljski muzičari su poznati po masovnom odzivu i ušešću u raznim humanitarnim aktivnostima, što su potvrdili i ovaj put. Mi nećemo moći samo od ove akcije nabaviti aparat, jer je cijena ulaznice simbolična, ali je važno da ovoj aktivnosti damo značaj. Mi smo posjetili mnoge firme i nešto je već uplaćeno na naš račun. Moguće je i da će jedna firma sama kupiti ovaj aparat, a mi bi od prikupljenih sredstava kupili drugu opremu koja je potrebna u kabinetu hemodijalize“, rekao je dr. Predrag Stanković.

Na humanitarno-donatorskom koncertu nastupili su: Pljevaljski tamburaši, KUD „Volođa“, tamburaški orkestar Omladinskog kulturnog centra, Milenko Jelić, Esad Memić, Nečko Delić, Snežana Purić, Neško Karović, Eldin Šabanović i Admir Ćirlija-Badži, a program je vodila Jelena Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari