Skupština grada raspravljaće u petak o izveštaju komisije koja je razmatrala pravne mogućnosti u vezi sa sporom ATP Vojvodina protiv grada. Komisija je predložila da se od Vrhovnog kasacionog suda traži revizija postupka.

S druge strane, opozicija će na sednici insistirati da se razgovara o tome kako će grad funkcionisati s obzirom da revizija ne odlaže presudu prema kojoj Novi Sad mora da plati 1,3 milijarde dinara Iliji Deviću u sledećih nekoliko dana.

Podsećamo, Privredni apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu da Grad Novi Sad ATP Vojvodini isplati odštetu veću od 1,3 milijarde dinara, zbog neispunjavanja ugovora o premeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja sa stanice koja je u sastavu JGSP Novi Sad, na stanicu ATP Vojvodina.

Na dnevnom redu Skupštine biće i usklađivanje statuta javnih preduzeća sa novim Zakonom o javnim preduzećima kojim se planira ukidanje upravnih odbora i drugačiji način izbora direktora. Na sednici će biti razmatrani i planovi rada kulturnih ustanova u ovoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari