Skupština Zaječara: Izglasani članovi Gradske izborne komisije 1Foto: M.S.

Skupština grada Zaječara održana je danas, a odbornici su izglasali obe tačke koje su se našle na dnevnom redu. U sali Narodnog pozorišta Timočke krajine „Centar za kulturu Zoran Radmilović“, gde se održavala sednica prisustvovalo 45 od 50 odbornika lokalnog parlamenta.

Odbornici su danas većinom glasova izglasali predlog odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije grada Zaječara u stalnom sastavu.

Takođe, većinom glasova izglasan je i predlog rešenja o izmeni Rešenja o određivanju mrtvozornika grada Zaječara.

Odbornik Dejan Krstić, je prilikom rasprave o predlogu odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije grada Zaječara u stalnom sastavu, istakao da se nikome ne daje poverenje za neki posao, ako se pre toga ne sagleda kako je on taj ili sličan posao obavljao.

Skupština Zaječara: Izglasani članovi Gradske izborne komisije 2
Foto: M.S.

“Nije dovoljno samo da jedna osoba za neki posao zadovoljava formalne uslove, već da se u praksi to pokazalo. Mislim da je baš u tom principu uspeh naprednih društava. Sprovođene izbora je veliki i odgovoran posao, posebnu odgovornost imaju oni koji su na čelu GIK-a”, kazao je Krstić.

Prema njegovim rečima najveću odgovornost u sprovođenju izbornog procesa imaju oni koji su na čelu GIK-a, a to su predsednik i sekretar.

“Lokalna vlast sada predlaže iste ljude. Za predsednika SNS predlaže Marka Minića, a za sekretara Skupštine, Stefan Zankov predlaže Nenada Dinulovića. To znači da će izborni proces u našoj sredini sprovoditi isti ljudi”, naglasio je on.

Krstić je kazao da je funkcija predsednika GIK-a formalno veća i značajnija, ali smatra da je uloga i odgovoronost sekretara u praktičnom smislu ključna i mnogo značajnija, pa je njegova odgovornost za konkretne radnje veća.

On je zatim govorio o razlozima zbog kojih neće glasati za predložene kandidate za predsednika i sekretara GIK-a. Niko od ostalih prisutnih odbornika nije se, osim Krstića, javljao za reč, pa je osmo zasedanje Skupštine Zaječara završeno kao što je i zakazano – po hitnom postupku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari