Slab napredak u rodnoj ravnopravnosti 1Foto: Shutterstock/nito

Srbija je prema poslednjem Indeksu rodne ravnopravnosti pokazala slab napredak uprkos zakonskom i strateškom okviru, te je važno nastaviti sa praćenjem primene Zakona o rodnoj ravnopravnosti, ocenjeno je na konferenciji o ekonomskom osnaživanju žena u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Neophodno je unaprediti rad lokalnih mehanizama kao što su lokalno ekonomski saveti i raditi na njihovom urodnjavnaju. Kada je reč o međuopštinskoj saradnji, potrebno je jačati kako ovaj segment, tako i međuopštinsko planiranje usluga“, navodi se u saopštenju Fondacije.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić istakao je na skupu da borba za rodnu ravnopravnost traje još od vremena Milice Tomić, koja je upravo u Novom Sadu 1911. godine bila urednik časopisa „Žena“.

Skup je organizovan u okviru platforme Održivi razvoj za sve koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ, u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030.

Partneri na projektu su Fondacija Ana i Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija Centar za demokratiju, Timočki omladinski centar, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i SMART kolektiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari