Slađan Vučković: Pirotehničar koji je rasplakao Vučića

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Nerviraju me ovi, koji koriste svaku priliku da Srbiji nabiju „rogu“ zbog toga što Srbija nije pristupila Konvenciji o zabrani upotrebe, proizvodnje i skladištenja kasetne municije, pokušavajući na taj način da umanje zločine SAD, za bombardovanje naseljenih mesta u Srbiji ovom municijom. Srbija proizvodi tu municiju ALI JE NIKADA NIJE KORISTILA, što se uvek nekako u ovakvim tekstovima zaboravi. Drugo, ovakvim prekorima, ispod žita se protura mišljenje kako Srbija, možda, ne bi bila bombardovana da je bila potpisnik ove Konvencije?! Kao da bi Amerikanci imali obzira prema toj činjenici?!

    1. Čitaj šta piše!!!!
      On je tada kazao da bi potpisivanje konvencije omogućilo Srbiji – na čijoj je teritoriji i danas kasetnim bombama kontaminirano dva i po miliona kvadratnih metara, da koristi strane fondove za raščišćavanje terena. Ranije je za naš list ocenio da mu nije jasno zašto zemlja koja je postradala od ove „podmukle“ municije, koja često ubija civile, i to i godinama nakon bombardovanja, izbegava pristupanje konvenciji, koju je, inače, potpisalo više od stotinu država, među kojima su i one iz regiona.

      1. Pročitao sam ono što piše, i shvatio onako kako piše. Vama je, čini mi se, najvažnije pitanje mogućnost korišćenja sredstava iz evropskih fondova za raščišćavanje terena, bez bilo kakvog osvrta ili zamerke onima koji su koristili tu „podmuklu“ municiju, bombardujući gusto naseljena gradska područja u Srbiji. Zaborvaljate da Srbija, proizvodnjom oružja puni svoje sopstvene fondove, kao što to rade, recimo, SAD, Francuska, V. Britanija ili druge „civilizovane“ države Zapada.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.