“Slavica Đukić Dejanović ispunjava uslove za penziju, a ne za dobrog ministra prosvete”: Nezavisni sindikat prosvetnih radnika pozvao poslanike da glasaju protiv nje

Ostavite komentar


  1. Odavno ispunila uslove za penziju ali ovi politicari se nikad ne penzionisu

  2. Djukicka veruje da je bogomdana za sve sto joj je primamljivo i isplativo, a za sve drugo bas je briga. Takav je rezon i svih ostalih na vlasti. Plovi ladja, duboko je more.

  3. Zaista sumanuta logika po kojoj neko sa 70+ godina ne može da radi ama baš ništa u državnoj službi OSIM da vodi tu istu državu…
    Ako je penzija sa 65 za lekara, nastavnika, službenika… onda je penzija i za poslanika, ministra, gradonačelnika…

  4. Koliko vlast nema nikoga za bilo koju funkciju..
    Sad kad je frka u prosveti da postave zenu koja vec odavno treba da seta unuke po parku, a i dok je bila mladja nije doprinela bas nista..osim sto je za sebe grabila i pravila neku laznu biografiju…istina je da je u politici vec vise od 30 godina i to je njeno zanimanje. A ako neko zna sta je ona uradila korisno…evo ovo sto je radila u zadnje vreme vezano za posticaj radjanja dece.. uspeh se video na popisu…

  5. Škole treba privatizovati.

    Ministarstvo samo treba da daje obavezan minimum nastavnog programa („nacionalni obrazovni minimum“ koji zaista treba da bude minimalan!) i da deci (roditeljima) deli vaučere za školarinu kojim bi platili taj obavezni minimum.

    Onda deca (sa roditeljima) neka sama biraju u koju će školu da odnesu taj vaučer, a škole neka same određuju visinu školarine i neka slobodno biraju koju decu će da prime.

    Vaučer treba da roditeljima pokrije samo troškove „nacionalno obaveznih predmeta“, a škole za sve preko toga decu moraju da obrazuju „za džabe“, tojest na kredit; da se obrazovanje plaća tek kada se dobije posao, procentom od plate tokom određenog broj godina.

    Na ovaj način bi se škole stimulisale da decu obrazuju za lukrativna zanimanja, a ne za nebuloze koje đake spremaju za minimalac ili nezaposlenost – jer tada i škola deli sudbinu bivšeg đaka.

  6. Nema veze sa prosvetom,nek ide u penziju ili minidtrira u zdravstvu gde i pripada,a na čelo prosvete nek dodje stručnjak iz ove oblasti.Dosta je bilo iz fotelje u fotelju.Radnik čim ispuni uslov MORA U PENZIJU??!!!.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.