Slavica Radovanović osudila dešavanja u školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici 1Foto: N1/printscreen

Narodni pokret Srbije (NPS) istrajaće u tome da oni koji su 12 godina razarali sve institucije moraju da snose odgovornost za to, rekla je danas potpredsednica NPS, narodna poslanica i pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović povodom dešavanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.

Radovanović je u pisanoj izjavi podsetila da je u školi gde se školuju buduće policajke i policajci pet profesorki i pedagoškinja ostalo bez posla 10 dana pred početak školske godine, dodavši da će se kao poslanica NPS boriti da se vrati obuka u trajanju od 12 meseci po svim standardima i kvalitetima koje treba da ima jedna tako važna ustanova.

„Ovo pokazuje da SNS ništa nije sveto, niti njeni ministri i ostala svita koja vodi ovu državu znaju šta je kvalitet, znanje, obrazovanje i koliko je to važno. Primer besmisla i skrnavljenja svega što se radilo i činilo pre njihovog dolaska na vlast je i najnoviji primer dešavanja u ovoj školi“, naglasila je Radovanović.

Ona je istakla da je od 2003. do 2007. godine trajala reforma te veoma važne obrazovne ustanove kako bi budući policajci stekli najkvalitetniju obuku i izašli sa više od 60 veština neophodnih za rad u policiji.

„Pored toga, paralelno se radilo i na osposobljavanju trenera koji će budućim polaznicima realizovati teoretsku i praktičnu nastavu, kao i mentora, kako bi se sva četiri modula sprovela po svim evropskim i svetskim standardima. Centar za osnovnu policijsku obuku bio je najsavremeniji centar takve vrste u regionu i svi koji su dolazili u posetu i Centru i MUP izražavali su divljenje i pohvale“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, onda je na mesto ministra policije došao Bratislav Gašić i za godinu dana je uništeno sve ono što se 15 godina radilo, vraćeno školovanje na četiri godine, za direktorku dovedena žena koja nema nikakva predznanja, kompetencije i niti bilo koju kvalifikaciju za takavu poziciju.

„Nije dobro vraćati obuku za policajce nazad. Puno je truda, rada, volje i znanja uloženo da se obuka reformiše u skladu sa savremenim principima rada i kontinuirano se usaglašava sa promenama i izmenama u oblasti rada policije“, rekla je Radovanović.

Ona je dodala da policijski službenici koji rade na određenim policijskim poslovima treba da učestvuju u izradi i promeni Nastavnog plana i programa obuke za policajce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari