Gorko se šaleći na račun svojih ljubimaca jedan stariji navijač crno-belih posle poraza u Nikoziji s uzdahom je konstatovao „da je Partizan večeras igrao sigurno bi razbio Apoel, Kiprani nisu ništa posebno“. I pogodio pravo u „metu“. Srpski prvak individualno je zaista jači od najboljeg kiparskog tima, ali to ničim nije dokazao.

Bolje rečeno, Đorđević i ostali nisu ništa pokazali na GSP stadionu, a iskusni i borbeni rival lovio je njegove greške i „ulovio“ dva gola prednosti pred beogradski revanš. Da li (samo) zato što je domaći tim pametno pokidao ključne karike u lancu Partizanove igre ili (i) zbog toga što su se puleni previše uživeli u ulogu favorita, tek „parni valjak“ preksinoć nije ličio na tim kojem je mesto u Ligi šampiona. Svestan je toga i njegov trener Slaviša Jokanović

– Nije nas Apoel nadigrao, niti nas je pritiskao ili gnječio u samoj igri, ali prelako su stigli do prvog pogotka, a onda na sličan način došli i do konačnog rezultata, koji je realan za ovaj meč. Ispromašivali smo se na početku, ali na kraju nismo zaslužili ni taj jedan gol – surovo je realan strateg crno-belih, koji ni izmenama nije uspeo dozvati pameti svoje pulene.

Šta se desilo s igrom Partizana, otkuda toliki pad posle Rila?

– Dosta naših igrača nije pružilo ono što smo očekivali. U kreaciji igre sve se svelo na trojku Moreira – Diara – Petrović. Imali smo problema i po bokovima, nismo uspevali da donesemo loptu do napadača, svaka druga bila je ili preduga ili prekratka, svaki korner je išao tamo gde ne stoji niko od naših, nismo često ulazili u protivnikovih 20 metara kao što inače radimo, ni pas nam nije funkcionisao… Jednostavno, nismo bili svoji.

Ostajete pri tvrdnji izrečenoj neposredno posle meča da je ekipa kod prekida napravila nedopustive propuste u markiranju igrača?

– Rekao sam i da smo mnoge stvari radili kao deca umesto kao ozbiljni ljudi. Imali smo problema u prekidu, i u našem kada je lopta išla daleko, skroz na drugu stranu od planiranog, i kod Apoelovih, kada nismo stajali tamo gde je potrebno i logično. Igrači ne smeju ostajati sami, kao što je to bio slučaj kod gola Mirosavljevića. Golovi koje smo mi primili više priliče nižerazrednim klubovima.

Da li je, ponesena goleadama protiv Rila, ekipa potcenila Kiprane?

– Nije, utakmice protiv Rila smo ostavili iza nas, niti smo razmišljali o njima niti ih videli kao merilo naše snage. Znali smo kakav je Apoel, ništa se iznenađujuće nije desilo. Partizan je taj koji je zakazao.

Rekli ste i da će revanš pokazati ko je ko, odnosno ko je pravi. Može li se ekipa izboriti s pritiskom koji je doneo ovakav i ovoliki poraz?

– Sreda je Partizanov dan D. U sredu veče će se videti da li smo ozbiljna ekipa ili smo samo tim za neke naše uslove. U Srbiji smo već pokazali kakvi smo, a od nas se traži da pokažemo da imamo kvalitet i za Evropu. Ko god od nas ne misli tako neka i ne dolazi 5. avgusta na stadion ili ne izlazi na teren. Bolje neka ostane kod kuće. Ja ću sigurno doći, jer verujem da se možemo izvući iz ove situacije i proći dalje. Zaostatak nije mali, ali ni nedostižan. U Humskoj nećete videti lice koje smo pokazali u Nikoziji – šef struke crno-belih ne želi da razmišlja o eliminaciji, kao što ne želi da se bavi svojim eventualnim otkazom u slučaju ispadanja iz trke za prestiž i (mnogo bitniju) milionsku zaradu od ulaska u Ligu šampiona.

KRSTAJIĆ: I dalje mislim da smo bolji

Mladen Krstajić nervirao se gledajući televizijski prenos iz Nikozije.

– Da su nas barem razbili igrom, možda bi mi lakše pao ovaj poraz i to što zbog povrede nisam bio uz ekipu. Jokanović je taktički dobro postavio igru, momci su imali veliku želju, ali pojedinci su bili malo naivniji u nekim situacijama. Nije nas Apoel dobio na veće znanje, već na veće iskustvo. I dalje mislim da smo bolji i da možemo dalje. Ovo je tek samo prvo poluvreme – kaže povređeni defanzivac, kojem zadnja lože srećom nije pukla, pa će posle nekoliko terapija sutra pokušati da se pridruži treninzima saigrača.

ILIĆ: Razočaran sam svojom igrom

Samokritični su igrači Partizana posle poraza na Kipru. Tako i Brana Ilić u analizi meča polazi od onoga što (ni)je uradio u prvih 90 minuta dvomeča s Apoelom.

– Razočaran sam svojom igrom, nije bilo ni proboja po boku ni centaršuteva koji se od mene očekuju. Podbacio sam, baš kao i ceo tim. Zato smo i tako prošli protiv ekipe koja nas nije nadigrala, što ovaj poraz čini još težim. Ali, već u svlačionici smo taj meč ostavili iza sebe. Ispred nas je revanš, koji moramo dobiti kako znamo i umemo. Verujem da ćemo to i učiniti – kaže napadač crno-belih, koji ove sezone igra na desnom krilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari