Najbolji košarkaši Srbije završili su sa najtežim delom priprema za Evropsko prvenstvo (od 4. do 22. septembra). Nakon dobro „napunjenih pluća“ na 800 metara nadmorske visine u Kranjskoj Gori, izabranici Dušana Ivkovića nakratko su svratili u Rogašku Slatinu, međutim kofere su raspakovali tek danas dolaskom u Celje, gde će odigrati prve pripremne utakmice na turniru „Laško group“. U petak je uvodni meč sa Turskom, a zatim u subotu protiv Slovenije i u nedelju sa Letonijom.


Zbog problema sa povredama i neshvatljivim otkazima u A selekciji dominiraju mladi igrači, koji poslednjim dolaskom Luke Mitrovića sada čine većinu. Od iskusnijih tu su kapiten Nenad Krstić, Nemanja Bjelica, koji se vratio nakon obavljenih lekarskih pregleda i predstavljanja u Fenerbahčeu, Raško Katić, Vladimir Štimac, Uroš Lučić i Stefan Marković. „Vrtić“ čine Danilo Anđušić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Krstić, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Dejan Musli i Đorđe Gagić. Nešto stariji je Nikola Kalinić, dok je najmlađi Vasilije Micić i dalje na poštedi zbog povrede butnog mišića.

S obzirom na konkurenciju i strukturu ekipe Luka Mitrović se lako uklopio, jer većinu igrača poznaje iz mlađih reprezentativnih selekcija.

– Mitrović se polako uklapa u sistem. Na pripremama je mnogo mladih igrača, tako da će mu biti mnogo lakše da se adaptira – naveo je Nebojša Ilić, tim menadžer reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari