Najbolji svetski teniser Novak Đoković igraće u noći između petka i subote protiv Žo-Vilfreda Conge u četvrtfinalu ATP turnira u Indijan Velsu.

Francuz je u prethodnoj rundi eliminisao Miloša Raonića posle tri seta, ali je znatno odmorniji pošto je taj meč odigran tokom ranog popodneva. S druge strane, Novak se za duel sa osmim nosiocem izborio tek nakon ponoćnog „plesa“ protiv Sema Kverija, pošto je njihov susret umesto u planiranih 20.30 počeo 23 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu.

Kveri je poslednji teniser koji je savladao Đokovića u takmičarskom meču, pošto Novak od njihovog međusobnog duela iz novembra prošle godine zna samo za pobede. Očito je to prvi reket sveta imao na umu kada je konačno izašao na teren, pa je „razbio“ Amerikanca 6:0 u uvodnom setu. U drugom je Kveri bio znatno bolji, odveo je taj deo igre u taj-brejk, ali je Novak realizovao treću meč loptu i uz tradicionalni potpis na objektiv kamere dodao „2.00 AM“ podsetivši organizatore u koliko je sati završen meč najboljeg tenisera na svetu.

– Bio je ovo jedan jako dug dan za sve nas. Hvala publici koja je ostala da gleda ovaj meč. Bilo je više nego jasno koliko je teško čekati ceo dan, a onda izađete na teren tek kada je ponoć prošla – istakao je Đoković, koji se zabavljao fudbalskom loptom dok je čekao da počne njegov meč.

Duel Đokovića i Kverija kasnio je jer su sva četiri prethodna duela završena tek posle tri seta. Novak je bio posebno ljut zbog činjenice da organizatori nisu ni razmatrali mogućnost da odlože ovaj duel za sutradan, a koliko bi ta odluka bila ispravna, potvrđuje podatak da je samo oko 500 navijača ostalo na svojim mestima od 15.168, koliko ih je bilo u „prajm tajmu“.

Nadal protiv Federera

Na svom prvom turniru na tvrdoj podlozi posle sedmomesečnog oporavka od povrede Rafael Nadal je voljom žreba spojen u četvrtfinalu sa Rodžerom Federerom, a ovaj duel odigran je rano jutros. Sinoć su se sastali Tomaš Berdih i Kevin Anderson, a večeras će se za mesto u polufinalu boriti Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari