Već četiri puta u poslednjih nekoliko meseci nije bilo zainteresovanih kupaca za imovinu kulske Fabrike armatura „IstraAD“ u stečaju. Prodaja je bila određena javnim prikupljanjem ponuda, a prema podacima iz Trgovinskog suda u Somboru, primljena je samo jedna ponuda, ponuđača Građevinskog preduzeća Blaško iz Kule za prodaju magacina sa nadstrešnicom površine 2.080 metara kvadratnih, magacina površine 210 metara kvadratnih i zemljišta površine 12.267 metara kvadratnih.

Oglašena minimalno prihvatljiva cena za ovu imovinu iznosila je 155.600 evra. Kako je ponuđač ponudio svega devet miliona dinara, Odbor poverilaca je odlučio da se ova ponuda odbije. Odmah nakon neuspele prodaje, Odbor poverilaca je održao sednicu na kojoj je odlučeno da se prodaja imovine sledeći put vrši neposrednom pogodbom. Odbor poverilaca odlučio je da se poslednja početna cena celokupne imovine „Istre“ od tri miliona evra snizi za deset odsto.

Za desetinu će biti spuštena i cena radničkog odmarališta „Istre“ u Meljinama, u Crnoj Gori – a koji se zasebno prodaje i čija je vrednost dosad bila dva miliona evra, a nova prodaja „Istrine“ imovine zakazana je za 28. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari