Odeljenja Drugog i Trećeg osnovnog suda koja se nalaze u Ustaničkoj ulici preseliće se zbog početka radova na rekonstrukciji pomenute zgrade. Odeljenja ovih sudova biće privremeno premeštena do kraja aprila u zgradu Trećeg suda (Palmira Toljatija br.11, Novi Beograd), rečeno je Danasu iz Ministarstva pravde.


Prema njihovim rečima, stranke koje eventualno imaju zakazana ročišta biće blagovremeno obaveštene o mestu njihovog održavanja.

Paralelno sa preseljenjem odeljenja Drugog i Trećeg osnovnog suda, ministar pravde Nikola Selaković i generalni direktor građevinskog preduzeća „Gradina“ Đuro Đurđević potpisali su ugovor o renoviranju zgrade Vojnotehničkog instituta u Katanićevoj ulici u Beogradu radi smeštaja pravosudnih organa.

Nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, Selaković je rekao da će u renoviranu zgradu Vojnotehničkog instituta u Katanićevoj ulici biti useljeni Drugi osnovni sud, Drugo osnovno javno tužilaštvo i Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu.

U zgradu u Katanićevoj ulici u opštini Vračar useliće se i Republičko javno tužilaštvo i Državno veće tužilaca, dodao je Selaković i naveo da je vrednost radova 7,4 miliona evra i da su sredstva obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

Selaković je istakao da će nakon useljenja u nove prostorije sudovi i tužilaštva u Beogradu imati bolje uslove za rad.

Generalni direktor građevinskog preduzeća „Gradina“ Đuro Đurđević rekao je da će njegova firma sve radove obaviti u planiranom roku i da će renoviran zgrada biti otvorena naredne godine.

Osposobljeni smo za takve vrste radova, istakao je on i dodao da je „Gradina“ do sada renovirala više od 3.000 objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari