Koalicija „Za bolji Kosjerić“, koju čine SNS, DSS i NS, ubedljivo je pobedila na lokalnim izborima u Kosjeriću, osvojivši 15 mandata u lokalnoj skupštini, koja broji ukupno 27 odborničkih mesta.


Ta koalicija je u mogućnosti da sama formira vlast, ali će, kako za Danas najavljuje Milijan Stojanić, aktuelni predsednik opštine i kandidat te koalicije za tu funkciju, razgovarati sa svim strankama, kako bi se formirao široki stranački savez.

Koalicija DS i LDP imaće pet, a koalicija SPS-URS-JS-PUPS tri odbornička mesta. SPO, stranka koja je na izbore izašla samostalno, može da računa na dva odbornika, a isto toliko i SDP, što je odličan rezultat te stranke koja je osnovana uoči lokalnih izbora u Kosjeriću. Cenzus nisu prošli Dveri i Sabor srpskog jedinstva.

– Građani su prepoznali snagu SNS u liku predsednika Aleksandra Vučića, a na lokalnom nivou u meni, jer sam im obećao da ću preporoditi Kosjerić. To sam obećao i to ću ispuniti i to je razlog za našu pobedu, rekao je za Danas Milijan Stojanić, šef lokalnih naprednjaka, aktuelni i budući predsednik opštine.

Na pitanje da li će ta koalicija sama formirati vlast, on je rekao da će kao „pravi džentlmen razgovarati sa svima, kako bi se formirao širi front u interesu građana“, a na pitanje da li je koalicija SPS-URS-JS-PUPS, koja učestvuje u republičkoj vlasti, najpoželjniji partner u tom frontu, budući predsednik opštine je rekao:

– Oni su me mnogo razočarali. Imaju predsednika vlade i ministra finansija, a loše su prošli na izborima. Ni oni nisu zadovoljni svojim izbornim rezultatom. Nešto se dešava među njima, što su građani prepoznali da nije dobro za Kosjerić, ali razgovaraću sa svima, rekao je Stojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari