Šleper na autoputu usmrtio dva vojnika 1Foto: FreeImages/ Andy Naylor

Dva pripadnika Vojne policije poginula su noćas u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš, nedaleko od aleksinačkog sela Draževac, kada je na njih naleteo šleper i usmrtio ih na licu mesta.

Nesreća se dogodila oko 22.45 časova, a stradali su kapetan Vladan Jovanović (1985) iz Pirota i mlađi vodnik Srđan Stevanović (1974) iz Prokuplja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Do nesreće je došlo kada je kamion sa prikolicom, beogradskih registarskih oznaka, naleteo na pripadnike vojske koji su se nalazili pored vozila u zaustavnoj traci.

Vozila su bila propisno označena, u njima je bilo 14 pripadnika 3. bataljona Vojne policije koji su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu. Ostali pripadnici vojske su nepovređeni, a na vozilima je pričinjena manja materijalna šteta, navodi se u saopštenju.

Uviđaj je izvršila patrola policije iz Aleksinca, a na mesto nesreće je izašla ekipa hitne pomoći i nadležni tužilac.

Kapetan Vladan Jovanović, rođen je 1985. godine u Pirotu, a u Vojsci Srbije je bio od 19.9.2009. godine. Mlađi vodnik Srđan Stevanović, rođen je 1974. godine u Prokuplju, a u Vojsci Srbije je od 29.5.2000. godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije.

Saučešće Vučića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodicama dvojice pripadnika 3. bataljona Vojne policije, kapetana Vladana Jovanovića i mlađeg vodnika Srđana Stevanovića, stradalih u saobraćajnoj nesreći. U telegramu se, između ostalog, kaže:

„Duboko me je potresla vest o tragičnoj pogibiji naših vojnika. Odlazak drage osobe nenadoknadiv je gubitak i za sobom ostavlja veliku prazninu. U ovim teškim i bolnim trenucima duboko saosećam sa vama i vašim porodicama“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari