Slepoj ženi oduzet glasački list

Ostavite komentar


  1. Србији, нормативни оквир за остваривање изборног права особа
    са инвалидитетом постављен је Уставом Србије, који уводи принцип
    забране дискриминације, као један од основних принципа на коме се
    базира концепт људских права. Уставом је изричито забрањена свака
    дискриминација.

  2. U drugim zemljama se ne prska prst (kao da glasaci kradu izbore!) i omogucava se glasanje postom i preko interneta. Ovo ponizavajuce prskanje prsta je uveo DOS kao da smo nepismeni, a svi imamo pozive za glasanje, licne karte, spiskove koje moramo da potpisemo… Smatram da nije u redu da zena nije mogla da glasa, ali isto tako smatram da je ona svoju frustraciju istresla na ljudima koji nisu krivi za situaciju. Ne vidim kako su oni mogli da joj daju listic pisan Brajevim pismom. Zna se kakav je trenutno zakon za takve osobe. To pitanje treba resiti izmedju izbora a ne na glasackom mestu.

  3. „DANAS'“ je redak primer među medijima koji ima ozbiljan pristup problemima i potrbama OSI. U životu invalida novinari najčešće pišu senzacionalistički. „DANAS“ je napravio iskorak iz klišea, (očihledno je u poslednje vreme) ističući bitne manjkavosti određenih zakona.

    N Jovanović je dožuvela neprijatnost i bila neprijatna drugima na biračkom mestu, verujem, sa predumišljajem. Želela je da skrene pažnju javnosti na jedan od niza problema s kojima su suočene OSI. No, kako uopšte, tako i među invalidima, lideri ne mare previše za opšte dobro, već su usmereni, prvenstveno, ka ličnom napretku, časti i slavi. Osioni lideri OSI, kao i ostali na svim nivoima društvenog organizovanja, ne podležu nikakvoj odgovornosti. Dok tako bude, problemi će se gomilati i opstajati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.