Slobodan Milutinović Snajper osuđen za mučenje devojke: Izlazi iz zatvora i kaznu nastavlja da služi kod kuće uz nanogicu 1Foto: A. L./Danas

Slobodan Milutinović Snajper osuđen je u Višem sudu u Novom Sadu za krivično delo prinude, protivpravnog lišenja slobode, zlostavljanja i mučenje. Kaznu će nastaviti da služi u kućnom pritvoru sa nanogicom.

On je uhapšen u septembru pretprošle godine pod sumnjom da je tukao i maltretirao sugrađanku U.J. (23) sa kojom je navodno ranije bio u emotivnoj vezi. Više javno tužilaštvo teretilo ga je za četiri krivična dela.

Kako je rekla Jelena Ostojin portparol Višeg suda, Milutinoviću je izrečena jedinstvena kazna od 2 godine i 6 meseci zatvora, a pritvor je zamenjen zabranom napuštanja stana uz električni nadzor.

Milutinoviću je izrečena i mera zabrane prilaženja na 200 metara i komunikacije sa oštećenom, dok je U.J. sa imovinsko-pravnim zahtevom upućena na parnični postupak.

U presudi je pročitano da je Milutinović kriv jer je oštećenu devojku odveo na stadion u Petrovaradinu, gde ju je udarao o beton, šutirao je i šamarao.

Oslobođen je optužbi za ugrožavanje sigurnosti kao i za otmicu, jer je oštećena devojka, kako je naveo sudija, imala pristup telefonu i mogla je da komunicira sa porodicom i prijateljima.

Sudija je dalje naveo da je Milutinović već godinu i po dana u zatvoru i da njegovo dvoje dece pati za njim.

Suđenje je od početka zatvoreno za javnost, jer je oštećena devojka dobila status posebno osetljivog svedoka. U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra 2021. godine jer je istraga proširena i na period pre tog napada, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

Tokom istrage, kao svedoci saslušane su majka i rođena sestra U. J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Milutinović je i ranije bio hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj supruzi sudi se i zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana. Njih dvoje se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Milutinović je poznat kao i jedan od vođa ultrasa FK Vojvodina, a bio je i član Upravnog odbora ovog kluba, ali se sa te pozicije sam povukao. Nakon toga, postao je direktor FK Kabela.

Na ovu prvostepenu presudu postoji pravo žalbe.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari