Slobodno čak 1.267 mesta 1Foto: Stanislav Milojković

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu drugi upisni rok trajaće do kraja ove sedmice, do kada potencijalni akademci mogu da se prijave i predaju potrebnu dokumentaciji.

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta slobodno je čak još 1.267 mesta.

Najviše akademaca u tekućem upisnom roku moći će da se upiše na Ekonomski fakultet, na kojem je, nakon prvog upisnog kruga, ostalo slobodno još 296 mesta. Na ovom fakultetu slobodnih mesata, po prvi put, valjda, ima i za upis studenata koji mogu da se školuju o trošku budžeta. Na Pravnom fakultetu koji, tradicionalno, pored Ekonomskog, upisuje oko 600 i više brucoša, ovoga puta nepopunjeno je 279 mesta. Na inženjerskim i tehničkim fakultetima mesta ima za ukupno 331 brucoša.

Na Pedagoškom i Učiteljskom fakultetu slobodna su 104 mesta, odsek za filologiju Filološko-umetničkog fakulteta (FILUM) može da upiše 56, a muzičku umetnost još 21 novi student. Na prirodno-matematičkom fakultetu mesta ima za još 76 brucoša…Drugi upisni rok, sudeći prema informaciji sa Univerziteta, neće biti organizovan na Fakultetu medicinskih nauka, na kojem su sva mesta popunjena u prvom ispitnom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari