Nakon drugog upisnog roka u Visokoj tehničkoj skoli strukovnih studija u Požarevcu popunjena su sva mesta za studenate na budžetu ali je ostalo jos 77 slobodnih mesta za samofinansirajuće studente.

Da podsetimo, ova Škola upisuje studente na smerovima: masinstvo, elektrotehnika, agronomija, prehrambena tehnologija i ekologija. Svi smerovi imaju module, na primer, na mašinskom i elektro odseku postoje usmerenja za računarstvo što se preporučuje svima koji zele da prošire znanje iz ove oblasti ili krenu od samog početka.

– Agronomija i prehrambena tehnologija su smerovi namenjeni privatnom biznisu, preduzećima porodičnog tipa, tu je i interesantna zaštita bilja jer u ovoj oblasti nedostaju stručnjaci, zatim farmersko inženjerstvo što se odnosi na opšti poljoprivredni smer, stočarstvo, ratarstvo i povrtarstvo. Kada govorimo o ekologiji svi smo svesni da moramo da povedemo računa o svom okruženju te će se ova oblast još razvijati. Iako je na ovom smeru popunjen kompletan broj studenata, moglo bi se još nekom izaći u susret, da bude primljen kao samofinansirajući, kaze direktor, mr Vladan Đulakovic.

U toku ove i naredne nedelje vršiće se predaja dokumenata i upis koji ce biti završeni do prvog oktobra. Veoma je bitno da budući studenti vode racuna o tome da je visokoškolska ustanova koju upisuju akreditovana i da ima dozvolu za rad. Inače, Škola konstantno usavršava nastavne procese i ulaže u opremu a u toku godine planira se nabavka dva postrojenja za masinski i elektro smer jer je, kako ovde kažu, budućnost u automatizaciji svih procesa rada i proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari