Sloga: Građani ne treba da plaćaju ekološku taksu već oni koji najviše zagađuju

Ostavite komentar


  1. Smesno je da tamo neko na ivici siromastva ko se greje na ugalj placa 1200 dinara za eko taksu dok fabrike i toplane unistavaju 60 posto voda i vazduha. Na to dodajemo vozila sa skinutim dpf filterima i egr ventilima kojih ima 90 posto od ukupno uvezenih a nigde se ne pominju da treba nesto da plate. Jel tesko sagledati par cinjenica i doneti normalan predlog cak i ako je IQ ispod 90?

  2. Svi na ulice i blokada cele Srbije sram ih bilo, nek plaćaju najveći zagadjivači i sama država što postoji još grejanje na mazut!!!

  3. Ma za mene tih 1.200 din nije nista. Mucno je sto je za sirotu vecinu koja je izglasala ovu vlast ova suma mnogo znacajnija. Ako u obzir uzmemo poskupljenja ktruje, komunalija, poreza na nekretnine, TV pretplatu, putarine… siroke narodne mase mogu da vide da sva povecanja primanja vec imaju svoj pravac, a to je drzavna kasa odakle ce vesti manipulatori predvodjeni plagijatorom i zasticenim od strane Njega, nastaviti da pune dzepove i narednim generacijama. Ako se gradjani pitaju ko je ovde budala, mogu reci da ovi u vlasti nisu.

  4. Ako uvedu i ovu taksu platice nam. Moracemo opet na tavan po ono sto su nam ostavili nasi dedovi, da oteramo i ove dahije sa vlasti.

  5. Eto…npr. mi korisnici centralnog (komunistickog ) grejanja,imali smo viziju,kada se to nije smelo imati,jer drug Tito , je tolerisao , samo vikendice i vile…I zasto bi danas,placali taxu…?? Narodna Skupstina je procenila, u Ime naroda…?? A energetska efikasnost Skupstine Srbije je vrlo diskutabilna…?

  6. Ekolosku taksu treba da placaju naprednjacke fabrike(sa prljavom tehnologijom) , sa kojima se hvale da zaposlise celu Srbiji.

    1. Gde su do sada isle pare od ekoloske takse? U Valjevu je neizdrzivo zimi ziveti a najvece zagadjene predstavljaju individualna lozista na ugalj. Kad je Ceska dala veliku donaciju za toplifikaciju grada, na toplanu su se prikljucile postojece stambene zgrade koje su vec imale parno grejanje. Individualnim domacinstvima je bilo nemoguce da se prikljuce jer je bilo nenormalno skupo i prikljucak i. grejanje. Ta ceska donacija je opet zavrsila velikim delom u necijim dzepovima.Gradjani sami se zaduzuju i kupuju kotlove na pelet kako bi se bar malo spasili od smoga Pominjalo se da ce Grad da subvencionise gradjane 30%za kupovinu kotlova na pelet, ali su to bile samo prazne price i predizborna obecanja. Advokati treba da nam daju pravni savet da li mozemo. da tuzimo Grad za nebrigu o zdravlju stanovnistva i nepreduzimanje nikakvih mera za sprecavanje bolesti izazvanih konstantnim zagadjenjem.. Ugalj koji se lozi i kupuje u Kolubari, je najlosiji ugalj i nekada za vreme Broza, je iskljucivo sluzio za parne lokomotive i bio je zabranjen da se koristi u domacinstvu. On najvise zagadjuje, pa tek onda vozila.

  7. dao vucic povecanje penzionerima i radnicima. povecao struju tv, ekolosku taksu i jos par stvari sada imaju 6000 vise obaveza.

  8. Ukoliko uvedu taksu,a ne vidim razlog da je ne u vedu,pinovo ću da aktiviram moju kreku iz vikendice,ložiću sve što dovatim i ivericu,
    Pepeo i žar ima da bacam po snegu,ako ga bude, i u kontejner da ga istopim
    Sve ono što sam odvajao za reciklažu sada ću da spaljujem

  9. Skuplja struja, skuplja TV pretplata, na vodu namet („pogonska spremnost sistema“- što mu dođe nešto kao „angažovana snaga“ za struju), sad ekološka taksa. Samo jaši- svi smo naši.

  10. A ja imam 2.5 hektara šume u porodičnom vlasništvu, eksploatišemo samo 3-4 stabla bukve godišnje za svoje potrebe, hoće li mi onda država refundirati neka sredstva ako im je stalo do ekologije? To je bilo samo retoričko pitanje, a pravo bi glasilo: zašto neće?

  11. Propao je veliki ekološki punalic budžeta Jovanjica pa se verovatno zato uvodi ova taksa. Nemojte da se bunite jer mislim da je neće dugo naplaćivati. Samo dok ne naprave neko takvo ili još veće ekološko poljoprivredno dobro

  12. Država Srbija ukinula porez na građevinsko zemljište kao neustavan, a Vojvodina uvela porez na nekakvo odvodnjavanje, kad pročitate rešenje u potpunosti je identično kao i za porez na građevinsko zemljište.Do skoro smo plaćali tu ekološku taksu, a stanje u ekologiji sve gore i gore. Narode dignimo glavu i oterajmo ove male radikalčiće, inače nam ne gine propast jer njima novca nikad dosta.

  13. Koliko li će se građani Smedereva, a pogotovo okolnih, bližih, sela Radinca, Vranova, Male Krsne i malo udaljenijih od Železare, a svakako i Borani, Obrenovčani, Lazarevčani, Požarevljani, meštani Kostolca i okoline,……….biti obradovati novim Ekološkim taksama!!?? Kako sve njih, a i sve ostale ubediti da je uvođenje novog nameta zarad njihovog dobra, pre svega zdravlja??

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.