"Sloga": Krivična prijava protiv direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac 1Foto: Sloga

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Čivovića, vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, zbog sumnje da je finansijskim zloupotrebama oštetio državu za višemilionski iznos.

Kako se navodi u saopštenju „Sloge“, u trenutku kada medicinski radnici zbog loših uslova rada, malih plata i siromaštva napuštaju Srbiju i odlaze u inostranstvo, v.d. direktora Alaksandar Čivović vrši rashode, nabavku dobara i usluga koji nisu u skladu sa važećim propisima, čime je oštetio budžet Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u iznosu većem od šest miliona dinara.

Od plata, dodataka i naknada zaposlenih koji nisu u skladu sa propisima, raznih rashoda za specijalizovane usluge, uvećanje zarada sindikalnim predstavnicima koji nisu zaposleni kod isplatioca, korišćenje fiksne i mobilne telefonije, pa sve do javnih nabavki, ističe se u saopštenju, Čivović je grubo kršio zakon i „bahato“ upravljao novcem koji mu je poveren.

Prijavu je podneta kako bi se zaustavilo nenamensko trošenje budžetskih sredstava, dodaje „Sloga“ što je potvrđeno i kontrolom od strane DRI (Državne revizorske institucije).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari