Sloga: Tražimo hitnu reakciju nadležnih zbog grafita i pretnji 1Foto: Sindikat Sloga

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” sa velikom zabrinutošću obaveštavaju javnost o incidentu koji se dogodio tokom noći između 12. i 13. decembra na adresi Nušićeva br. 6 u Beogradu. Nepoznati počinioci su ispisali grafite na ulazu u naše prostorije, koje se nalaze na trećem spratu, kao i na ulazu u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke, koje su smeštene na drugom spratu, saopštio je ovaj sindikat.

„Na vratima Demokratske stranke napisano je “UPOMČ, TREBA MI POMOČ”, dok je na ulazu u prostorije naše sindikalne organizacije ispisano “TR UPOMOČ”. Iako su ove poruke gramatički neispravne, verovatno napisane u žurbi, smatramo ih direktnom pretnjom, posebno što su ispisane nakon završnog skupa koalicije „Srbija protiv nasilja“ i uoči izbora zakazanih za nedelju, 17. decembra. Ovakvi akti nas neće uplašiti ni pokolebati. Naprotiv, daju nam dodatnu snagu da se suprotstavimo nasilju koje se širi kroz naše društvo kao galopirajući kancer i da izlaskom na izbore u što većem broju doprinesemo njegovom sprečavanju“, navodi se u saopštenju.

Sloga dodaje da je slučaj odmah prijavljen policiji, koja je izašla na lice mesta.

„Izražavamo očekivanje da će nadležni organi brzo i efikasno reagovati, identifikovati i privesti pravdi odgovorne za ovaj vandalski čin. Takođe, zahtevamo od nadležnih gradskih službi da hitno uklone grafite sa naših prostorija. Pojavljivanje grafita u vreme predizborne kampanje jasan je pokazatelj da se u Beogradu mora više raditi na očuvanju bezbednosti i imovine. Ovakvi incidenti ne samo da uništavaju imovinu, već i šire strah i nesigurnost. Ovo nije samo incident već i dokaz kontinuiranog nasilja, za koje sumnjamo da se odvija pod okriljem i patronatom pojedinih političkih aktera i institucija koje godinama unazad ne reaguju na ovakve pojave“, poručuje sindikat Sloga.

Pozivaju sve građane da ostanu jedinstveni u osudi ovakvih i sličnih akata nasilja i da zajednički radimo na stvaranju bezbednijeg i pravednijeg društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari