Sloga: U Srbiji se prava žena sve jače narušavaju

Ostavite komentar


  1. Ovde se iznosi dosta (polu)informacija koje se mahom netačne ili vrlo tendenciozne. Šta znači rečenica „ogromna većina žena radi na poslovima gde se primaju minimalne zarade“…. Kolika je ta ogromna većina žena i koji su to konkretno poslovi? Žene imaju iste plate u značajnoj većini delatnosti i sasvim je logično da za isti rad npr.u prosveti, zdravstvu, sudstvu budu isto plaćene. Čak budu i više plaćene jer za 8.mart dobiju novac koji muškarci nikada ne dobiju! Pitanje je i šta se ovde poredi? Plata rudara sa platom kafe kuvarice iz čega sledi zaključak o podređenosti žena? Ili se iznese teza “Većina žena i dalje ima zaradu i do 40 odsto manju od muškaraca, iako često rade isti posao“…. gde konkretno, navedite precizne podatke za to? Ovo saopštenje liči na jedan ekstremno feministički pamflet a i taj Sindikat je izgleda jedna feministička organizacija zaodenuta u sindikalno ruho jer će valjda tako lakše da proguraju svoju“agendu“. Zašto ne kažu da se najmanje 95% smrtnih slučajeva na radu odnosi na muškarce, da su 10 ili 20 najopasnijih i najtežih poslova-zanimanja skoro sasvim muški, koliki je broj teških invalida na radu i kakva je polna struktura…..? U redu je i treba da se govori o slučajevima i Danke Savić i Marije Lukić i naravno da im treba pomoći, ali da li se to može porediti sa smrtno stradalim radnicima ili teškim invalidima na radu, šta biva sa njihovim porodicama….?

  2. MOJA SUPRUGA RADI U RODI KAO KASIRKA I U UGOVORU JOJ STOJI DA IMA PRAVO NA PUTNE TROSKOVE. TE ISTE PUTNE TROSKOVE NE DOBIJA VEC 3 GODINE. SVI NAREDNI KOJI SU SE ZAPOSLILI POSLE NJE IH DOBIJAJU.CAK STO VISE NEKI I NE MORAJU DA PUTUJU JER IM JE PRAVO MESTO PREBIVALISTA U GRADU GDE SE TRGOVINA NALAZI. A NE U OKOLNIM SELIMA KAKO IM PISE U VAZECIM LICNIM KARTAMA . I STA SADA KOME SE ZALITI ? KOME SE OBRATITI GDE TRAZITI PRAVDU

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.