Sloga: Vlast ne razume suštinu nataliteta

Ostavite komentar


  1. Suština je da se niko ranije nije bavio problemom nataliteta,a kamo li pokušao da ga resi

  2. Vazno je da je pitanje nataliteta pomereno sa mrtve tacke i da ce se nesto uciniti za zene.NIsta ovo nije doslo preko noci tako da ni promena na bolje nece ici odjednom.ALi krenulo je, tocakje poceo da se okrece.

    1. Točak se kreće unatrag. Za žene treba učiniti ono što su imale u SFRJ, ostvariti uslove da imaju posao koji zaslužuju i za deset godina svaka će biti u prilici da rodi decu ako želi i da zaradi i 100.000 evra neto i isto toliko da uplati u budžet. Ne treba ništa drugo – samo obrazovanje, zakon i sud koji rade svoj posao.

  3. Ja ne vidim da se ovaj sindikat, bitno razlikuje u odnosu na stav države prema ovom teškom problemu. Bitno je da se ovaj problem rešava zajednički a ne bacanjem klipova u toćkove..

  4. Oduševljena sam ovom inicijativom, šta nam sve vredi kada kao nacija izumiremo.

  5. Deca su nase najvece bogatstvo, moramo raditi na tome da podignemo natalitet u Srbiji.

  6. Ovo je prva vlast koja nudi konkretne korake u ovako teskom trenutku, i uvek se nadje neko prepametan da kaze da to ne valja. Ako ne valja, zasto niko od vas nista do sada nije uradio?!

  7. Sloga smatra da je samo mahanje ciframa u pitanju, ali ja mislim da ce se te sume zaista isplacivati!

  8. Sloga kaze kako treba podici osnovnu cenu rada, plate itd. Naravno, ali Srbija nije Francuska ili Nemacka, ili ne znam ni ja koja zemlja pa da moze da podize plate po nahodjenju. Izvukli smo se sa ivice bankrota i mora da se radi korak po korak ka boljim uslovima zivota. Ne moze to preko noci!

  9. Ovi sindikalci pricaju kao da je povecanje plata samo stvar dobre volje a ne drzavne ekonomije!

  10. svaka porodica sa ovim dobija puno da li je dovoljno ili ne to je drugo sobzirom kako je bilo ovo je veliki korak.

  11. Umesto što ste stali uz cenzus koaliciju i postali politički „podmladak“ opozicionih partija trebali ste ranije da radite na zaštiti radnica i radnika još pre 2014, ali tada niste ni smeli da dignete glas jer ste dobijali dobru apanažu za svoj nerad kao sindikalni rukovodioci. Kada je nestalo apanaže Vi ste digli glas protiv države jer niste navikli da radite ugodno uvaljeni u sindikalne fotelje.

  12. Srbija ce postati dobro mesto za porodicu i dom…. nije sve tako bajno u inostranstvu ,samo sto niko nece da prizna kada dodje ovde … zavisi ko sta trazi o d zivota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.