"Sloga": Zahtev za hitnu nabavku oružja i opremanje policijskih službenika 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Sindikat policije „Sloga“ saopštio je danas da je veoma zabrinutost zbog, kako je naveo, višemesečnog propusta u opremanju policijskih službenika iz Odeljenja za zaštitu od eksplozivnih ostataka rata (EOR) u Sektoru za vanredne situacije adekvatnim oružjem.

„Tokom protekle godine dana, zaposleni u Beogradu, Nišu i Kragujevcu koji rade sa A klasom oružja – eksplozivima, i obavljaju trasport visokorizičnih vojnih eksploziva, nedostaju pištolji i automatske puške za osnovnu samoodbranu – saglasno ličnoj formaciji, što ih izlaže izuzetno velikim rizicima“, navela je „Sloga“.

Kako je navela, „napori za nabavku neophodne opreme su blokirani, uskraćivanjem potpisa od strane načelnika Sektora za vanredne situacije, iako su svi zaposleni u odeljenju jasno izrazili potrebu za nabavku oružja, što je i zakonska obaveza“.

„Nedavni incident u Loznici, gde je jedan policijski službenik ubijen na dužnosti, ističe ozbiljnost ovog problema. Apelujemo na ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića za rešavanje ovog nedopustivog stanja i preuzme mere u cilju nabavke traženog oružja za ličnu bezbednost policijskih službenika“, istakla je „Sloga“.

Neophodno je, dodala je „Sloga“, da „svi zaposleni u Odeljenju za zaštitu od EOR u Beogradu i kolege iz Niša i Kragujevca budu opremljeni odgovarajućim oružjem kako bi mogli bezbedno da ispunjavaju svoje zakonske obaveze policijskih službenika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari