Sloga: Zaposlenima u opštoj bolnici Vrbas još nisu isplaćene zarade 1Foto: Vojkan Ristić

Udruženi sindikati Srbije Sloga – sindikat zdravstva i socijalne zaštite ocenili su danas kao neprihvatljivo to što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas do danas nisu isplaćene zarade zbog izvršenja koje je na snazi i zaplene dela uplate za zarade, iako su svim ostalim zaposlenima u Srbiji koji rade u sistemu zdravstva isplaćene zarade.

„Radnici Opšte bolnice Vrbas nisu krivi zbog lošeg upravljanja zdravstvenim ustanovama, te je nedopustivo da zbog toga budu kažnjeni neisplaćivanjem zarađenih plata. Plate koje su mukom zarađene moraju biti isplaćene, bez izuzetka“, navodi se u saopštenju Sloge.

Taj sindikat zahteva od države da hitno reaguje, osigura isplatu zarađenih plata svim radnicima u toj zdravstvenoj ustanovi i da ispita sve okolnosti koje su dovele do takve situacije.

Naročito insistiraju na ispitivanju zakonitosti i pravednosti izvršenja koje je dovelo do zaplene dela zarada zaposlenih u Opštoj bolnici Vrbas.

„U ime svih radnika u zdravstvu, jasno poručujemo da nećemo dozvoliti da se njihov rad omalovažava ili da budu izloženi nepravdi zbog propusta u sistemu“, tvrde iz Sloge i pozivaju nadležne institucije da preduzmu sve neophodne mere kako bi se ova situacija odmah rešila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari