Slučaj objavljivanja spiska dece iz Ribnikara preuzelo Više javno tužilaštvo 1Foto: Printscreen/RTS

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo slučaj objavljivanja spiska dece, koje je planirao da ubije maloletni K.K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, a koji je javno pokazao načelnik beogradske policije Veselin Milić na konferenciji za štampu 3. maja 2023.

Ovu informaciju potvrdilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je vodilo ovaj predmet do nedavno.

U svom odgovoru za N1 Prvo osnovno javno tužilaštvo navodi:

„Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu u postupku rešavanja sukoba nadležnosti između Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 28.05.2024. godine donelo rešenje kojim je odlučeno da je za postupanje po podnetoj krivičnoj prijavi advokata S.R. podnetoj protiv V.M, načelnika Policijske uprave za grad Beograd, zbog krivičnog dela Nesavestan rad u službi nadležno Više javno tužilaštvo u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije“.

Podsetimo, 3. maja 2023, na konferenciji za medije nakon masovnog ubistva u „Ribnikaru“, načelnik beogradske policije Veselin Milić je kako se tereti krivičnom prijavom „nesavesno radio u službi“ i „neovlašćeno objavio i prikazao tuđe spise“, a krivičnu prijavu protiv njega podneli su roditelji stradale dece u masovnom ubistvu.

Predmet je mesecima bio u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a istraga u tom slučaju nije odmicala, jer Sektor unutrašnje kontroleMUP-a Srbije nije dostavljao potrebna obaveštenja na zahtev tog tužilaštva, kako bi ono preduzelo dalje korake, čak ni nakon više njihovih urgencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari