Rukovodstvo Skupštine grada nije prihvatilo nedavni zahtev odborničkih grupa Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrao predlog Zaključka o preispitivanju procesa privatizacije Radio-televizije Kragujevac.

„Zarad javnosti treba podsetiti da se Skupština grada Kragujevca, od juna do oktobra prošle godine, u više navrata, izjašnjavala o pitanjima vezanim za privatizaciju Radio-televizije Kragujevac, navedeno je u obrazloženju čelnika SG, uz napomenu da je RTK bila tema sednice Skupštine grada i 27. novembra prošle godine“, kada je doneta odluka kojom su prestala osnivačka prava grada Kragujevca nad radio televizijom Kragujevac.

„Uzimajući u obzir sve ove činjenice smatramo da nema neraščišćenih pitanja oko privatizacije Radio televizije Kragujevac i da je u redovnoj skupštinskoj proceduri bilo sasvim dovoljno prostora za informacije i pitanja na ovu temu, tako da nema razloga za sazivanje sednice SG po hitnom postupku“, odgovoreno je iz Skupštine grada šefovima odborničkih grupa ZZŠ i DS.

Odborničke grupe ZZŠ i DS poručuju, međutim, da će istina o slučaju RTK, bez obzira na protivljenje skupštinske većine da se u gradskom parlamentu raspravlja na tu temu, morati da izadje u javnost. Odbornik i funkcioner ZZŠ Saša Milenić s tim u vezi ističe i da novi vlasnik RTK ima privilegiju da se njegova firma, jedina na području Kragujevca, a suprotno važećim pravnim normama, zove imenom grada bez ikakve prethodne saglasnosti gradske Skupštine.

– Želi se kod neobaveštenih Kragujevčana, od kojih se sva bitna pitanja u gradu sklonjena, sakriti informacija da to više nije gradska televizija. ZZŠ i naši koalicioni partneri neće sedeti skrštenih ruku. Naprotiv, mi ćemo ovu temu izneti pred republičkog ombudsmana, jer je reč o imovini, finansijskim I svojinskim pitanjima građana Kragujevca, kao i o političkom pravu Kragujevčana na lokalnu samoupravu i objektivno informisanje u gradu, kaže Milenić i zaključuje da „slučaj RTK mora da izadje u javnost“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari