Slučaj teške diskriminacije učenice iz Vrbasa jer je Romkinja: Direktorka škole odgovara da mediji ovom pričom „destabilizuju državu“

Ostavite komentar


  1. Politička izjava direktorke.
    Mnogo mi je žao zbog nje, jer očigledno čuva svoju poziciju, samo je izabrala pogrešnu metodu.
    Stop diskriminizaciji!!!

  2. Nisu samo romska deca ugrozena u Vrbasu. Moje dete je dozivelo vrsnjacko nasilje koje je uspela da resi inspektorka iz NS. Direktore nije briga imaju poledjinu ,primer je kada je bilo jedan stepen u Vrbasu gimnazijalci iz Vrbasa sedeli su u ucionicama bez grejanja. I to dva dana. Naredjenje direktorice gimnazije.

  3. Gadno. Rasizam je tema kojom se časovi građanskog vaspitanja slabo bave, i samo čeka da digne svoju ružnu glavu, dok škole žmure. Podrška devojčici.

  4. Ćim se toloko hvalite, onda od tog vašeg dušebrižničkog rada nema ništa. 90% zadovoljnih a da nija obrnuto?O onače je Vrbas poznat po šokaniranju ne samo roma već i ostalih naroda, jer ako nisi crnogorac nisi čo’ek. I, dok se škole i njihovi direktori brinu šta će ko da kaže i napiše, u školama vlada haos,šikaniranje i nasilje.Toliko od mene, studio.

  5. Nekada , kada sam bila mala, moj otac, ucitelj i selu, takve stvari bi brzo resio. Primer:moj brat koji je isao kod njega u razred, sedeo je u predposlednjoj klupi sa Pajom(Rom), a mama, uciteljica, ga cesto zadrzala na rucku, jer smo imali stan u skoli kako je to nekada bilo. I sve je reseno bez reci, tj.Paja je bio kao i svi ostali…

  6. Molim Vas objasnite šta to znači delimično Romkinja? Razumem ljude koji komentarišu jer ne poznaju ni osobe koje prave te priče, a ni situaciju, ali Vi novinari trebalo bi da pre pisanja sve proverete. Zašto je sramota biti Rom? I ja sam deo manjine druge nacionalnosti, pa kada se naprave aluzije na to, onda je u redu i nije diskriminacija. Više su ponizie poznate ličnosti dete nego drugari. Da kupe haljinu; smešno! Priča je napravljena od osobe koja se ceo život bavi skandalima i tračom. kritikuje politiku, a živi na račun iste ceo život. Supruga mu je bila direktor te škole, ali tada je sve bilo „divno“. Sve je politika, niko se ne bavi problemom!

  7. Ето, ово је као пресликано, сав СНС кадар исто говори и исто се понаша. Ова изјава директорке је срамотна. Жено, освести се, ти си неки просветни радник,а сада директор који организује рад целе школе,па срамота!

  8. A saopstenje direkorke Gvozdenovic sastavljeno od fragmenata Vucicevih i Brnabickinih „crnih bisera“… nadam se da ce direktorka imati pocasno mesto na Vucicevom mitingu „za nasilje“, u petak!

  9. Srbija se „bori“ za prava Srba koji zive u druge drzave, a diskriminise manjine koje zive u Srbiji.
    Stop diskriminizaciji!!!

  10. Pedesetih godina imali smo daleko neumjesnije dečije sale i nije se pravila hajka. Ne kažem da to odobravam. Proizvodite mrznju tamo gde je nema.

  11. Direktorka nek vidi svoju odgovornost za ova zla nedela prema Romima. Ja bih se stidela da se uopšte oglašavam, umesto da se preduzimaju mere zaštite ove populacije.

  12. Da li postoji ijedno vrsnjacko nasilje u skoli, a da se resilo samo u okviru skole, izmedju roditelja dece, razrednog staresine, skolskog pedagoga,dece i direktora skole. Ruzno je to sto se desilo a i sama majka je rekla da je to otislo predaleko. Hajde da se potrudimo svi zajedno da takve stvari nemoraju bas da se resavaju preko medija jer su oni svi isti i rade svi za svog gazdu koji ih debelo placa, svugde guraju nos i tamo gde netreba, svi mediji odu predaleko dodavajuci naravno svoje primese, nazalost i laznih da bi danima o tome pisali i pricali. Samo vise saradnje i maste od strane roditelja te dece koji su se tako ruzno i neumesno poneli prema toj devojcici da su se dogovorili izmedju sebe da se izvinu i smisle nesto lepo za tu
    devojcicu, za maturu, neko lepo iznenadjenje, da decaci se dogovore ko ce je voditi na maturu sa radoscu, da se neprimeti nikakva razlika, da kupe drugaricama cvece isto, da svaki od njih zaplese sa svakom drugaricom.Jednostavno da nikakve razlike nema. Ovo je pogresno uradjeno, mediji svi jedva cekaju da se nesto dogodi, nazalost i to „ruzno“ a ne lepo jer o lepom nebi toliko pisali.Svi znamo da ako nesto dodje do medija, samo se dalje produbljuju jos veca mrznja i bes medju narodom ove zemlje – takvi smo, a mogli bi se potruditi da se svi promenimo na bolje u svakom smislu.

  13. Stvarno ne razumem zašto se gospodin Bijelović petlja u sve, dolazim do odgovora da je to sve politika. Slučaj i nije baš takav kako ga predstavljate. Znam za mnogo gore slucajeve. I na kraju dete nije romske nacionalnosti, već jedan od roditelja po jednom svom roditelju ima romske krvi. Devojcica je iz imucne porodice. I otac je ostavio majku i decu, sad kao traži krivca tako što komšiji poverava Bijeloviću slučaj a ne policiji.

  14. Da li bi ista bilo preduzeto da ovo nije dospelo u javnost,a verujem da nije usamljen slucaj?
    Osim ove vrste diskriminacije postoji Jos mnogo nacina na Koji se deca diskriminisu I odatle najvise potice vrsnjacko nasilje. Starija Sam,pa pamtim, u moje vreme toga Nije bilo Ili je bilo pojedinacnih slucajeva,a razlog su kazne koje su se sprovodile za ucinjeno. Danas je sve obesmisljeno,jer postoje stistruki arsini,tipa: znas ti ko mu je tata/mama Ili neko tamo ( bogat,batinas,funkcioner,kriminalac….). Kad se Bude uveo red I pravila budu vazila za sve jednako,onda mozemo da pricamo o nekoj normalizaciji svega,a do tad stoji nam borba za to.

  15. Kamo srece da novinari na ovu temu nisu imali potrebu da pisu. Direktorko, upamtite ovu staru narodnu izreku: „Cutanje je znak odobravanja.“ A Vi to ne zelite, zar ne?

  16. Direktorka je odvajkada radikalka, inace nekada bila uciteljica, poznata po blamiranju u obavljanju svog posla
    Sta ocekivati od nje kao direktorice
    Lupeta kao da mozga nema, kakve su ovo idiotske izjave: napad na drzavu
    Ko napada drzavu, ili ona sebe dozivljava kao drzavu

  17. Deci koja su maltretirala devojčicu uskratiti maturu, roditelje nasilnika i direktora novčano kazniti

  18. Veliki minus za direktorku. Ne mogu da verujem da je osim standardne destabilizacije drzave, institucija, zaboravila da kaze da je ovo udar i na predsednika licno. Veliki, veliki minus.

  19. Gospodine Mirko, delimično znači da dete ima dva roditelja,da jedan roditelj nije rom, a drugi je polovično. Znači poznajem porodicu, roditelji ne žive zajedno i nemaju iste stavove. Majka živi sa decom, jer ih je otac ostavio. Ta situacija je završena deca su se izvinula i izmirila. Druže se kao i pre toga. Al sa velikim al, primećujem da ovde nekom smeta direktorica škole, a ne zamima ih ovaj slučaj. Moje dete ide u ti školu i upoznat sam sa situacijom. Nikada nismo imali nikakvih problema u školi. Ovde neki dušebrižnici pljuju po gradu, školi, direktorici, zato nam je ovakvo jer vlada zlo medju ljudima. I molim vas moje ime ne kačite ni za jednu stranku, politika me ne zanima. Prijatno veče.

  20. Gospodjetina Seka Aleskic, sve objasnila. Juce, posl nocnog rada i kasnjenja leta od 7 sati, pravo u Vrbas stigla da odvede devojcicu na maturu. Zena OVOLIKOG srca.
    Rec da nisam cula.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.