Pirotski Odbor opozicione Demokratske stranke i Udruženje „Koalicija za Pirot“ optužuju lokalnu vlast za trošenje narodnih para ukazujući da su predsednik OO SRS-a Bojan Ilić sa zamenikom predsednika SO Sretenom Savovim išli opštinskim džipom na košarkašku utakmicu u Beograd i da su to putovanje odbornika i opštinskog čelnika platili Piroćanci.


Ilić koji je i šef Odborničke grupe SRS-a koja je deo opštinske vlasti, fotografije sa tog puta stavio je ča i na Fejsbuk. Obojica kažu da su službeno bili u Beogradu i ne kriju da su posle toga bili na košarkaškoj utakmici Partizan – Montepaski, a da su ove optužbe jeftin politički trik.

Tim povodom saopštenjem za javnost oglasilo se Udruženje „Koalicije za Pirot“ u kome se kaže da je Bojan Ilić opštinsko vozilo, džip „opel antara“ koristio za privatno putovanje do Beograda za odlazak na košarkašku utakmicu kao vatreni navijač „Partizana“.

„Kako je moguće i po kom osnovu je on dobio na korišćenje službeni automobil od opštine. Da li je za to putovanje i ispunjenje svog hira dobio i službenu dnevnicu i novac za benzin. Na ovom privatnom putovanju, ali službenim automobilom i o trošku građana Pirota, društvo mu je pravio i odbornik u ostavci i zamenik predsednika SO Sreten Savov. Po kojim kriterijumima se u SO dodeljuju službeni automobil i da li i obični građani, navijači bilo kog kluba, mogu računati da za odlazak na utakmice koriste opštinska vozila“, kaže se, pored ostalog, u saopštenju Udruženja „Koalicija za Pirot“, i dodaje „da je Ilić svoje putešestvije ponovio još jednom“. Šef Odborničke grupe DS-a u SO Pirot Srđan Mitić kaže da skupštinska većina „polako postaje većina deoničara vlasti, od koje neki uzimaju samo mrvice, a neki ogroman deo“.

– Piroćanci su platili privatno putovanje odbornika i opštinskih funkcionera i to je primer kako se opštinska vlast odnosi prema parama poreskih obveznika. Suština vršenja vlasti je da se sa parama iz budžeta postupa na domaćinski način. Nije domaćinski način bukvalno svakodnevno zapošljavanje odbornika i njihove uže rodbine, zloupotreba službenih automobila, korišćenje svih mogućih privilegija, kaže Mitić.

Bojan Ilić kaže da je SRS veoma ozbiljna i ne može, kako kaže, da se bavi „ovim optužbama opozicione DS i pojedinih nevladinih ekoloških organizacija“.

– Sa zamenikom predsednika SO bili smo u Ministarstvu odbrane i nekim drugim važnim institucijama koje žele da pomognu gradu. Posle tih razgovora otišli smo na utakmicu. Nikakva se zloupotreba nije desila. DS je bila od 2000. do 2003. godine na vlasti i u Pirotu ništa tada nije izgrađeno. Smenio ih je narod i poslao u nezaborav, kaže Ilić.

SAVOV: Gde je tu mesto DS-a

Zamenik predsednika SO Sreten Savov kaže da je osnovni zadatak opozicionih partija da kritikuju vlast bez obzira da li za to ima osnova ili ne. „Mi smo službeno bili u Beogradu, obavili smo niz poslova i na kraju bili na utakmici. Nema tu nikakve zloupotrebe. S pravom se pitam gde je tu mesto DS-a, koji je ovde u opoziciji i kakvo je njeno mesto i uloga kada opština ima izuzetno dobru saradnju sa Vladom Srbije i institucijama EU, a istovremeno je OO DS u opoziciji i sve to kritikuje, kaže Sreten Savov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari