Smajlović: Slobode samo u teoriji; Lekić: Na dnu smo

Predsednici UNS-a i NUNS-a, Ljiljana Smajlović i Slaviša Lekić, sučeljavaju stavove o medijskoj sceni Srbije

Ostavite komentar


  1. Kolika je visina DNA u koje pada Srbija i moželi se padati više tako u nisko DNO.
    Pozdrav svima…

  2. Secam se kad je Radulovic svirao gitaru u skupstini naslova. Bas mi je to bio test da vidim koliko ima objektivnosti u novinama, naslovi su bili od cirkus u skupstini (sto je realno i bilo) do naslova N1 koji je rekao: Radulovic pozeleo srecnu novu godinu gradjanima na zanimljiv nacin. Pretpostavljam da je digao skupstinu u vazduh bi naslov bio: Radulovicev vatromet u skupstini. Samo je potrebno pogledati sopstvene radove, kolumne Drazine, i shvatiti da sloboda i te kako ima, samo ne znamo sta da radimo sa njima pa napadamo vast reda radi.

  3. Banditska država i prvi milion od nafte veselih devedesetih. Malo služba malo belo a i oružje se traži. Onda platiš novine.

  4. Pravog novinara ne može niko naterati da piše šta on ne želi,a druga je stvar šta su njegovi stavovi i da li želi da ih deli sa nekom političkom ideologijom,sa vlašću ili opozicijom.

  5. A vi "slobodan medij bez mane i straha" objavljujete sve uljudne komentare citalaca, tj ne filtrirate ih po kriterijumu pogodan-nepogodan?! (na stranu oni psovacki, mada vasi novinari cesto u svojim tekstovima psuju kocijaski)

  6. Danas je postao žutara gora od Blica, a onda se čudite zašto oglasivači beže od vas. Pustite dame da pišu ( samo dame ) pa ćete videti kako se stvari menjaju. Lekić, Draža, Bas.. Mnogo brate! Čak i kada ostavite Snežanu uz Natašu i Ninu, biće mnogo bolje!

  7. Nikada mi neće biti jasno zašto novinari prozivaju sami sebe?Oni sami odlučuju kakvi će biti i šta će pisati, i ne može ih vlast ,niti opozicija ,naterati da budu nezavisni, a ako su pravi novinari ne mogu na njih ni uticati.

  8. Već sam pisala komentar i tražila spisak oglašivača koji su otkazali vašem listu. Kao građanka imam pravo da znam ko su i da bojkotujem njihove proizvode i usluge, osim ako su monopolisti pa nemam izbora. A i da ih vidim kad ode SNS a oni postanu "odani" novom vladaru. Ne želim da svoj novac bacam na ovakve kompanije.

  9. Novinarska profesija je pod neprestanom čizmom ekonomskog nasilja u strahu za osnovnu egzistenciju nevoljno je prihvaćena činjenica da su novinari ne moćni da bilo šta promene u društvu u kome se nalazimo,prihvaćeno je načelo da je novinar instrument oblikovanja javnog mnjenja u skladu sa stavovima vladajuće političke finansijske elite ,novinari su sami sebi su postavili granicu istraživačkog novinarstva zajedno sa UNS-om,i NUNS-om koji ne poseduju ekonomsku i finansijsku mogućnost stručnog usavršavanja profesionalnih novinara o stručnim društvenim temama i iznošenju ključnih činjenica u svojim autorskim tekstovima,zaštita autorskih intelektualnih prava ne postoji,novinarske profesionalne nagrade domaće su obesmišljene a međunarodne zaboravljene,intelektualni stvaralački novinarski rad je zamenjen jednostavnim zanatskim manufakturnim radom, žurnalistički esnaf je izgubio referentnu tačku i preostalo mu je da postoji samo na papiru, registrovan u APR kao Udruženja građana UNS i NUNS..
    Osim dnevnog lista Danas, u Srbiji ne postoji niti jedan dnevni list koji iznosi činjenice i autorske tekstove u svojim dnevnim pisanim i štampanim novinskim izdanjima.

  10. Ko ono beše pravio izložbu kako u Srbiji nema cenzure? Šta je sa postavkom izložbe Danas?

  11. "Ono što je za jednog čoveka uvreda i kleveta, za drugog je sloboda izražavanja " Izjavi Ljiljana Smajlović povodom Dana slobode medija. Nikako se uvrede i klevete, zasnovane na laži, ne mogu podvesti pod slobodu izražavanja jer im je cilj diskvalifikovanja neke (po vlast nepoželjne) ličnosti ili određene grupe. Više puta ponovljene ove uvrede i klevete, za ciljnu grupu kojoj su i namenjene, postaju neupitne istine, koje ponekad mogu biti osnov i za fizičko nasilje prema tim ličnostima ili grupama. To svakako nije svrha slobode medija, već njrna zloupotreba…

  12. Mi ,koji smo dugi niz godina proveli u novinasrstvu znamo ko je ko. Molim vas var ba danasnji dan objavite dve cinjenice vezane za oredsednicu NUNSa. Prvo kada je bila na celu Politike otkaz je dobila Ljiljana Milosavljevic zbog " slucaja N. Kandic". A sada pise kako su je oterali drugi. Drugo, svi mi u Politici znamo kome je ona pisala tekstove. Ti novinari su cutke samo stavljali potpis.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.