Smajlović: Sudije i njihove odluke se smeju kritikovati

Ostavite komentar


  1. Nenormalno nezakonit, nepravilan i nestručan rad i ponašanje u predmetima pojeinih nečasnih, korumpiranih, nedostojnih, kriminalnih, odvratnih i pravih šljamova od sudija se itekako mora objavljivati, jako napadati svim dozvoljenim načinima, jer se takvi moraju na taj način žigosati i stavljati na stub srama kao opasni i jako štetni po društvo kako bi ih nadležni hitno eliminisali iz pravosuđa. Veoma pozdravljam najčasniju i najčestitiju gospođu iz našeg novinarstva Ljiljanu Smajlović.

  2. Što volim one ljude i profesije koji pokušavaju da sebi stvore neki nadnaravni status kako bi sa sebe skinuli bilo kakvu i bilo kome odgovornost. Savršena situacija za bezakonje i korupciju. Ko sme da kritikuje ljude koji su sebe predstavili kao božanstva? Ko sme da se suprotstavi onome kome nije dozvoljeno suprotstavljati se? Sudije su samo ljudi, koji su baš zbog posla koji obavljaju najpodložniji korupciji i bilo bi suludo da niko ne sme da komentariše ili kritikuje njihove odluke. Sudija je apsolutno autonomna ličnost u donošenju odluka ali, te odluke mogu da budu i pogrešne, kako zbog namere sudije da pogreši ili, zbog nekih propusta kojima je svaki čovek podložan. Gospodja Smajlović je apsolutno u pravu.

  3. Nenormalno nezakonit, nepravilan i nestručan rad i ponašanje u predmetima pojeinih nečasnih, korumpiranih, nedostojnih, kriminalnih, odvratnih i pravih šljamova od sudija se itekako mora objavljivati, jako napadati svim dozvoljenim načinima, jer se takvi moraju na taj način žigosati i stavljati na stub srama kao opasni i jako štetni po društvo kako bi ih nadležni hitno eliminisali iz pravosuđa.

  4. Što volim one ljude i profesije koji pokušavaju da sebi stvore neki nadnaravni status kako bi sa sebe skinuli bilo kakvu i bilo kome odgovornost. Savršena situacija za bezakonje i korupciju. Ko sme da kritikuje ljude koji su sebe predstavili kao božanstva? Ko sme da se suprotstavi onome kome nije dozvoljeno suprotstavljati se? Sudije su samo ljudi, koji su baš zbog posla koji obavljaju najpodložniji korupciji i bilo bi suludo da niko ne sme da komentariše ili kritikuje njihove odluke.

  5. Guglao sam i valjda sam pravilno pronašao da je to presuda u predmetu „Narodni list“ dd protiv Hrvatske, koja presuda u integralnom tekstu još nije postavljena na sajtu zastupnika Hrvatske pred ESLJP, a dovoljno je prezentirana, tako da novinari, pa i građani koji su pogođeni gadnim postupanjem pojedinih sudija, mogu takvo njihovo sramno postupanje prezentirati javnosti u smislu prepričavanja kako su postupali protivpravno, bez namernih metafora, uvreda, omalovažavanja takvog sudije nesrećnika, da ne bi bili izloženi krivičnom progonu kao navedeni novinski list, jer dovoljno je samo ispričati šta je taj nesrećnik od sudije sramno uradio. Čekam integralni tekst presude kada bude prevedena sa engleskog na hrvatski jezik da je sa apetitom prožderem, jer da nam nije Evropskog suda za ljudska prava kao zadnje uzdanice, jahali bi nas s glave, živeli bi u večitoj tmušti i tami.

  6. „Mi u Komisiji za istraživanje ubistava novinara zabrinuti smo za ishod suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i zaprepašćeni smo stavovima Društva sudija, Višeg suda i Udruženja tužilaca“, rekla je danas članica Komisije i predsednica Suda časti UNS-a Ljiljana Smajlović u Jutarnjem programu TV Pink.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.