Broj krađa kojima se nanosi šteta PD „TE – KO Kostolac“ je smanjen u odnosu na prošlu godinu, kažu u Sektoru za upravljanje rizicima koji obavlja poslove iz oblasti odbrane, bezbednosti i zaštite od požara. Služba radi u skladu sa zakonskom regulativom koja se odnosi na bezbednost i odbranu, vanredne situacije i zaštitu od požara.

U skladu sa zakonom o vanrednim situacijama na nivou EPS-a, formiran je i stručni tim radi koordinacije aktivnosti za izradu procene ugroženosti i planova zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama. Na osnovu toga i PD „TE – KO Kostolac“ je formirao operativni tim sa zadatkom da pripremi podloge i dokumentaciju za izradu Procene, koji je urađen i dostavljen stručnom timu EPS-a na razmatranje.

– Kada govorimo o Službi zaštite od požara, kaže Dimče Dimovski rukovodilac Sektora, važno je reći da je za narednu godinu planirana izgradnja vatrogasnog doma u okviru TE „Kostolac B“ i formiranje odeljenja vatrogasne jedinice, radi efikasnijeg delovanja protivpožarne zaštite. Služba unutrašnje bezbednosti, dalje nastavlja Dimovski, angažovana je na realizaciji projekta tehničke zaštite objekata, imovine i lica. Urađena je instalacija za opremu video nadzora, a pri tom je iskorišćena i već postojeća oprema u kojoj je integrisana nova celokupna aktivnost. Poslovi na ovim aktivnostima realizovani su preko 50 procenata. Na pitanje šta je trenutno aktuelno u Službi, Dimovski kaže da je to realizacija projekta „ERVIK“, odnosno evidencija radnog vremena i kontrola pristupa. Sistem za TE „Kostolac A“ i TE „Kostolac B“ je u probnom radu i biće pušten, prema njegovim rečima, do kraja godine. Inače, ova Služba zadužena je još i za svakodnevnu prijavu stranih državljana, budući da je u toku realizacija projekta za prvu fazu Kineskog aranžmana. Problem nezakonitog prisvajanja imovine je i dalje na dnevnom redu, ali sa značajnim umanjenjem. I dalje su aktuelni i na meti izvršioca krađa, kako navodi Dimovski, visokonaponski bakarni kablovi i bakarni kablovi koji služe kao uzemljenje na postrojenjima PD „TE – KO Kostolac“. Dimovski ističe da je broj krađa u odnosu na prethodnu godinu umanjen i da je prema evidenciji Službe naneta šteta procenjena na oko 2,9 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari