– Pokret za evropski razvoj obrazovanja (PERO) u partnerstvu sa Srednjom školom Artimedia i uz podršku Ministarstva omladine i sporta, realizuje projekat „Kako do posla“, u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Od velikog broja kandidata koji su se prijavili na konkurs, odabrano je 100 mladih nastavnika i psihologa koji će biti zaposleni ili pohađati tromesečnu stručnu praksu u pomenutoj srednjoj školi.

– Pored prilike za radno angažovanje, učenje i sticanje radnog iskustva u Srednjoj školi Artimedia, PERO je mladim nastavnicima obezbedilo i obuku koja će im pomoći da se bolje snađu u školskom okruženju, da uspešnije komuniciraju sa učenicima, kao i da koriste nova znanja, tehnike i tehnologije u obrazovanju – izjavio je predsednik pokreta PERO Đorđe Milovanović.

Vojin Šaljić sekretar srednje škole Artimedia, istakao je da ustanova od osnivanja konstantno teži ka unapređenju kvaliteta obrazovanja, kroz obrazovne profile koje su sami kreirali i u saradnji sa Ministarstvom prosvete uspeli da uvedu u obrazovni sistem Srbije, ali i formiranjem gimnazije opšteg tipa. Učestvovanje u ovom projektu predstavlja logičan sled kontinuirane težnje za inovativnim, a u isto vreme kvalitetnim procesom zapošljavanja mladih u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari