U funkciji racionalizacije i štednje Opština Inđija je na predlog predsednika Gorana Ješića donela odluku da ubuduće Opštinsko veće čini manji broj članova. Tako će u njemu biti 10, umesto 13 članova, a činiće ga predsednik opštine Goran Ješić, zamenik predsednika Siniša Filipović i osam, umesto 11 članova veća.

Razlog, kako kažu zvaničnici, leži u tome što smanjeni broj članova ne samo da je dovoljan, već je i finansijski opravdan i optimalan. Mada nijedan od članova veća nije bio na stalnom radu u opštini, ovde su procenili da smanjen broj ipak donosi uštedu. Prosečna nadoknada koju članovi inđijskog opštinskog veća ostvaruju za obavljanje ove funkcije je oko 10.000 dinara, dok je ova cifra u nekim drugim opštinama višestruko veća.

Kako je obrazložio Goran Ješić, koji je i predlagač ove izmene, ovakav potez doprineće konceptu racionalizacije i štednje koji je Inđija usvojila. – Dovoljan broj za ostvarivanje prava i obaveza iz domena nadležnosti Opštinskog veća, u ovom trenutku je osam članova – smatra predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari