Elektronski mediji u Crnoj Gori prenijeli su informaciju da je 48 tona komunalnog otpada uklonjeno sa ulica i javnih površina u Beranama i deponovano u Pljevlja, kao i da će akcija trajati narednih nekoliko dana kada će sa ulica grada na obalama Lima biti uklonjeno više od 300 tona smeća. Pljevljaci su sa nevjericom primili ovu informaciju, smatrajući da se radi o zakašnjeloj prvoaprilskoj šali.


Novi predsjednik opštine Berane, obećao je u ponedjeljak 31. marta prilikom preuzimanja vlasti u tom gradu, da će grad biti čist u roku od nekoliko narednih dana. Predsjednik opštine Pljevlja dr Miloje Pupović je potvrdio da je komunalni otpad iz Berana deponovan u Pljevlja na seponiju Jagnjilo, ali se ne radi o 300 tona kako su neki mediji prenijeli, već se radi o mnogo manjoj količini.

– Ne radi se o nikakvih 300 tona, radi se o dvije autosmećare. Odgovorio sam pozitivno na zahtjev predsjednika Skupštine opštine Berane Gorana Kikovića, kao što bih odgovorio pozitivno na zahtjev bilo koje opštine u Crnoj Gori, da ima problem koji imaju Beranci. Isto tako smatram da bi bilo koja opština u Crnoj Gori pozitivno odgovorila na naš zahtjev da imamo problem kao što ga imaju trenutno u Beranama, gdje je stanje takvo da prijeti opasnost zaraze. Ne vidim u čemu je problem, ako smo pomogli tim ljudima iz humaniranih razloga misleći na zdravlje prije svega djece iz Berana. Ponavljam radi se o dvije autosmećare, kako bi se riješio jedan dio problema i to je sve. U narednom periodu neće se dovoziti komunalni otpad iz Berana na deponiju Jagnjilo, kazao je Pupović.

On nije htio da ulazi u razloge zbog čega je plasirana informacija da će 300 tona komunalnog otpada biti deponovana na Jagnjilu, a otpad koji je dovezen na gradsku deponiju odgovora jednoj trećini ukupnog komunalnog otpada koje se dnevno iz grada na Breznici otpremi na deponiju. Pupović je potvrdio da se radi isključivo o komunalnom otpadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari