Smederevo će imati spomenik despotu Đurđu

Ostavite komentar


  1. Ja bih da se pitam, podigao bih spomenik Mustafi Golubiću i Žarku Zrenjaninu koji su u diverziji uspeli da razruše Đurađovu tvrđavu koju nisu uspeli ni zub vremena, ni silni osvajači, pritom je nastradalo preko 2.000 (dve hiljade) srpskih civila i zatrpan čitav jedan voz sa sve putnicima među kojima sin jedinac Milana Nedića njegova snaha i unuk. Naravno i svega 20-tak vojnika Vermahta zbog kojih su nemački okupatori hteli da streljaju još dve hiljade Smederevaca. Milan Nedić i ako je izgubio svoje potomstvo da bi spasio srpski narod (i preko 30.000 Slovenaca izbeglica) prihvata da bude predsednik okupacione vlade.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.