Ministar zdravlja Zoran Stanković smenio je juče direktora Zdravstvenog centra „Studenica“ Dragana Arsića. Do smene je, prema rečima ministra Stankovića, došlo zbog nenamenskog trošenja sredstava, što je predmet istrage inspektora koji rade na ovom slučaju.



– Osnovni razlog za smenu Arsića je nenamensko trošenje sredstava o čemu postoje finansijski izveštaji i izveštaji finansijskih inspekcija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), naveo je Stanković.


Dragan Arsić je ocenio da je njegova smena rezultat dugogodišnje rasprave koju vodi sa interesnim grupama u RFZO, te da je izveštaj naručen.

– Pokušali su da nam podmeću ugovore vezane za tendere za nabavku lekova. Štiteći zakonitost i interese zdravstvene ustanove, ja sam odbijao te ugovore i savetovao neke druge direktore da ne potpisuju, rekao je Arsić.

Za vršioca dužnosti direktora „Studenice“, postavljen je Zvonko Veselinović, direktor bolnice u ovom zdravstvenom centru.

Podsetimo, Danas je u više navrata pisao o zloupotrebama smenjenog direktora kraljevačkog zdravstvenog centra. Prema rečima doktora Gorana Kuševije, koji već dugo ukazuje na Arsićeve zloupotrebe, potez ministra Stankovića pokazuje da Ministarstvo zdravlja, ipak, želi da se obračuna sa mitom i korupcijom u zdravstvu.

– Smenom je prekinuta samovolja diktatora koji je 11 godina bio na čelu zdravstvenog centra. Nadam se da ova smena znači napredak na bolje i to da će konačno pravi ljudi doći na pravo mesto. Takođe, nadam se da će se ubuduće poštovati prava lekara i osoblja, kao i da će u centar stići nova oprema – kaže Kuševija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari