Na zahtev 20 odbornika SPS-a i DS-a u SO Bela Palanka, na sednici opštinske skupštine, razrešen je dosadašnji predsednik Skupštine i izabran novi posle potpisanih koalicionih sporazuma između DS-a i SPS-a. Umesto dosadašnjeg predsednika SO Dragana Pavlovića (SRS), za novog predsednika Skupštine izabran je Dragan Živković (D S).

Sednici je prisustvovalo 24 od 29 odbornika, a zasedanje je bojkotovalo pet odbornika SRS-a na čelu sa dosadašnjim predsednikom SO Draganom Pavlovićem, pa je sednicu vodila zamenik predsednika SO Danijela Krstić (SPS).

Novoizabrani predsednik SO Dragan Živković rekao je za Danas da je naredna sednica opštinske skupštine zakazana za 17. februar.

– Na ovoj sednici razrešićemo dosadašnjeg zamenika predsednika Opštine Vojkana Popovića (DSS) i članove Opštinskog veća, imenovati novog zamenika predsednika Opštine i članove Veća. Posle potpisivanja platforme i stvaranja nove skupštinske većine, očekujem da će ona dobro raditi u interesu građana i da će na sednicu doći i odbornici SRS-a – rekao je Živković.

Predsednici belopalanačkih odbora DS-a i SPS-a Vencislav Rangelov i Miomir Krstić pre dva dana potpisali su platformu o političkoj saradnji i izmirenju čime je ozvaničena koalicija između dve stranke u belopalanačkom parlamentu.

Do sada su vlast činile SPS, SRS i DSS. Nova koalicija DS-a i SPS-a imaće većinu, 20 od 29 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari