Smenjen rektor Univerziteta u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Revnosnost ministra prema rektoru Kragujevačkog univerziteta zbog nepravilnosti doktoriranja sina, prvo sin, kada je doktorirao, bio je punoletan i mogao je zrelo i bez oca da razmišlja, drugo, ako je ministar principijelan, šta je uradio po pirtanju plagijata doktorata S. Malog, A. Šapića, J. Tabaković, N. Stefanović, N. Tončev? Ništa, možda ne sme, jer neki doktorati imaju zaštitu ΛV, koji ima pravo da priča o doktoratima, kao navijač. Tek šta reči o kupovini diploma, gde spada i slučaj Tome.

    1. Funkcionalno nepismen @Dr Miggyy ne zna sta je procitao, iako jasno pise da je bilo nepravilnosti PRI UPISU na doktorske studije jer po ZAKONU ne mozes upisati doktorske studije ako nisi zavrsio fakultet.

  2. Šta Vam bi, gospodine ministre? Umešali ste se sebi u svoj posao, kakva hrabrost! Nadam se da ste prvo pitali Prvorođenog da Vam ovo dozvoli? Ma, ne, ne šalim se sa Vama. Ozbiljan sam! Znate, ako počnete sami da razmišljate i sami da delate, u svom resoru, može Vas neko nazvati, što reče jedan VAŠ visoki poglavnik: „kompletnim idiotom“, mada takva odrednica, u žargonu VAŠE „visoke“ vlasti može da ima i poletnog karaktera u sebi pa da jednoga dana postanete i nešto više od običnog ministra. Pravi primer je VAŠ novi ministar finansija. Ipak, moram da priznam da je ovo prva i prava odluka od kako ste na vlasti ali me „plaši“ šta se „valja“ iza brda. Ne bi me čudilo da se, posle nekog vremena, ispostavi da je rektor bio „nevin“ i da ga ponovo vratite na dužnost lokalnog šerifa Univerziteta u Kragujevcu. Mnogo sreće u Vašem daljem radu, trebaće Vam.

  3. Krivicna odgovornost ? Ako mu je dobar rad da ponovo upise i sa njim doktorira ? Jos je Valtazar Bogisic kazao, sto se grbavo rodi vreme ga ne ispravi ! Stalno pokusavam da se probudim misleci da sve sanjam ali se ipak stalno budim u realnosti ove zemlje. Nazalost nemam rezervnu kao mnogi ovde-

  4. Ispada da je u ovoj zemlji pravda selektivna… Ako zanemarimo cinjenicu da rektor nije SNS kadar i da su hajku protiv njega startovali profesori penzioneri/odbornici SNS u lokalnom parlamentu, onda se namece pitanje sta je sa ostalim aferama koje su potresale Univerzitet u Kragujevcu i pre rektora Arsenijevica? Sta je sa akterima afere indeks? Tu je drzava pala na ispitu, a i ministarstvo jer nije proteralo nemoralne profesore koji bi u normalnoj zemlji robijali. Zasto jos bahatiji dekan Masinskog prof. Dr Miroslav Babic nije u zatvoru zbog utaje poreza i prisvajanja 200 000 evra iz fakultetske kase ciji su saucesnici bili prof. dr. Aleksandra Jankovic, njen ljubavnik prof. Jeremic i ostali, kada postoje jasni dokazi? Kada ce biti provereni ostali slucajevi nepotizma i rodjacko zaposljavanje? Rektor je samo vrh ledenog brega! Isti slucaj je i na ostalim fakultetima. Proverite Univerzitet u Nisu.

  5. Gde li samo aca-Göbels-Bokasa nalazi ovakve lažove!-Oči mu govore suprotno od jezika!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.