Prema podacima MUP-a, prekjuče je na putevima u Srbiji evidentirano 237 saobraćajnih nesreća, u kojima su 62 lica teže i lakše povređena, a dve osobe su poginule. Samo na području Beograda zabeleženo je 138 udesa, u kojima je 13 osoba povređeno. U većini slučajeva uzrok brojnih saobraćajnih nezgoda je neoprezna vožnja i neprilagođena brzina učesnika u saobraćaju, na putevima koji su bili veoma klizavi ili prekriveni raskvašenim snegom.

Svi putevi u Vojvodini bili su juče prohodni, iako je sneg padao duže od 12 časova. Putari u Vojvodini imali su i juče pune ruke posla i posipanjem solju sprečavali su stvaranje leda. Prohodan je bio i put preko Iriškog venca, na kome se prekjuče zaglavilo nekoliko desetina kamiona, zbog vozila koja su na klizavom kolovozu preprečila put. Zbog toga je saobraćaj bio u prekidu više časova. U Novom Sadu zimske službe posipale su solju puteve, ali i trgovine i trotoare i najavljuju da će punom parom nastaviti da rade i tokom vikenda.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, u većem delu republike i juče je padao sneg, osim na jugu, gde nije bilo padavina do popodnevnih časova. Najviše problema juče je stvarao jak vetar. Tako je u Banatu, preko planinskih prevoja u Timočkoj i Negotinskoj krajini, kao i na prilazu Kopaoniku iz pravca Brzeća severni vetar stvarao snežne nanose. U višim predelima bilo je i do 10 centimetara nanosa na kolovozu, pa je obavezna upotreba zimske opreme. Posebno otežan saobraćaj se odvijao preko prevoja kod Debelog brda, Kameničkog brda, Slatine, Divčibara i Bukova, te na svim putevima u višim predelima Sjenice, Raške i Tutina, kao i na pravcima ka zimskim turističkim centrima. 

Otklonjeni kvarovi na dalekovodima

Kragujevac – Ekipe Elektrošumadije uspele su da otklone sve kvarove na dalekovodnoj mreži, tako da struju ponovo imaju sva kragujevačka gradska i seoska naselja koja su, zbog velikog i vlažnog snega, u noći između srede i četvrtka, ostala bez električne energije. Iz Elektrošumadije poručuju da su spremni da se, u slučaju novih snežnih padavina, i vanredno angažuju kako bi svi žitelji Kragujevca i okoline imali uredno snabdevanje strujom. Svi putni pravci i lokalne saobraćajnice u Šumadiji juče su bili prohodni. Zimska služba, ovdašnje Preduzeće za puteve i JP Niskogradnja blagovremeno i uspešno uklanjaju sneg sa magistralnih i lokalnih saobraćajnica, kao i sa kragujevačkih ulica, trgova i mostova. Z. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari