Na inicijativu Unije za poljoprivredu i preduzetništvo Malo Crniće u prateće manifestacije 52. Ljubičevskih konjičkih igara, koje će se održati od četvrtog do šestog septembra u Požarevcu, uvršćena je smoljinačka Fijakerijada.


Kako nam je rečeno iz Unije, ovo predstavlja prirodan sled događaja, pošto je fijakerijada, kao manifestacija, kompatibilna sa Ljubičevskim konjičkim igrama. Iako se i ranije govorkalo na ovu temu, do realizacije ideje je došlo tek pošto je UPP Malo Crniće poslao zvaničan dopis organizatorima 52. po redu LjKI a samim tim pokrenuo i inicijativu. U dopisu se između ostalog napominje da manifestacija „traje“ pet godina, i da iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i posetilaca.

– Grupa entuzijasta već godinama okuplja veliki broj posetilaca i učesnika takmičarskog i revijalnog dela. Program se sastoji od defilea svih učesnika kroz centar Smoljinca, takmičenja u veštini upravljanja zapregama, ocenjivanja najboljih grla, najboljih fijakera, kulturno umetničkom programu. Podsetio bih vas da svake godine organizatori ove manifestacije svojim prisustvom uveličavaju defile na otvaranju Ljubičevskih igara bez ikakve nadoknade – između ostalog je navedeno u saopštenju. Fijakerijada se odražava na lokaciji Ranč u Smoljincu i na programu je 28. avgusta. Zadovoljstvo odlukom o tome da se uvrsti pomenuta manifestacija u pretprogram Ljubičevskih konjičkih igara nisu krili i u Uniji za poljoprivredu i preduzetništvo opštine Malo Crniće.

– Zadovoljni smo što je naša ideja i inicijativa prihvaćena. Od samog osnivanja našeg udruženja težimo da u svakom vidu približimo Požarevac i Malo Crniće. Mišljenja smo da saradnja na svim nivoima mora biti čvršća i češća. Samo tako može doći do obostranog prosperita. Mi na to gotovo gledamo kao na jednu celinu. Fijakerijada je atraktivna manifestacija i uvereni smo da će ona obogatiti prateći program LjKI-ja. – kratko nam je rečeno u Uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari