Javno komunalno preduzeće u Kučevu, radom i domaćinskim poslovanjem uspelo je da u lošim ekonomsko-privrednim i tržišnim uslovima privređivanja prevaziđe probleme, smanji nasleđene dugove i da u prošloj godini zabeleži dobre poslovne rezultate, poveća likvidnost, obnove mašinski park i saniraja postrojenja za vodosnamdevanje koje je zajedno sa održavanjem čistoće u gradu, jedno od prioriteta rukovodstva i 49 zaposlenih u ovom preduzeću.

Na ostvarivanju pozitivnog poslovnog rezultata uticalo je maksimalna angažovanje na povećanju naplate potraživanju, smanjenju troškova reprezentacije, telefona, potrošnog materijala i ostalih neproizvodnih usluga kao i finansijska podrška Lokalne samouprave kroz subvencije. -Opština Kučevo kao osnivač razmatrala je i usvojila Izveštaj o radu i poslovanju kao i program rada za ovu godinu,naglasila je vd. direktora JKP, Jasmina Ćamilović. Ali i pored toga komunalci upozorava na probleme ubiranja prihoda za utrošenu vodu i komunalne usluge jer je sve veći broj građana koji ne žele da plate utrošak vode i usluge iznošenja smeća. Za izvršene komunalne usluge građani, preduzeća i ustanove duguju oko 30 miliona dinara. Kučevački komunalci pozivaju građane i vlasnike preduzeća i radnji kao i ustanove da izmire svoja dugovanja,u protivnom obustaviće se dalja isporuka vode,a naplata će se realizovati i sudskim putem. – Naplata potraživanja od korisnika se u poslednjih mesec dana uvećala u odnosu na raniji period ali nažalost to nije dalo željene rezultate i pored toga što smo dali mogućnost našim građanima da svoje dugovanje otplate na odloženo plaćanje na rate. To je određeni broj grašana i prihvatio pa su tako izbegli dodatne sudske troškove i obračun kamate a preduzeće je brže došlo do potrebnih finansijskih sredstava. Pozivamo i ostale građane, koji se na dostavljane opomene nisu odazvali, da dođu kod nas i potpišu ugovor o reprogramiranju dugovanja jer ćemo u krajnem slučaju biti prinuđeni da ih isključimo sa vodovodne mreže i prestanemo sa iznošenjem smeća. Ipak,nadam se da do ovoga neće doći, dodala je Ćamilović.

Zajedno sa održavanjem Smotre dečijeg izvornog stvaralaštva u organizaciji Centra za Kulturu „Veljko Dugošević“, prvog juna ove godine u Kučevu će se održati novi veliki narodni vašar, a njegov organizator je Javno komunalno preduzeće. -Koristim priliku da obavestim naše građane da će se u Kučevu prvog juna ove godine, kada Centar za kulturu organizuje Smotru dečijeg izvornog narodnog stzvaralaštva, održati i veliki narodni vašar i tako otvorimo sezonu vašara u Istočnoj Srbiji. Na ovo smo se odlučili zbog velikog interesovanja građana i takozvanih vašardžija jer smo pomeranjem datuma održavanja „Homoljskih motiva“ izgubili jedan vašar. I zato pozivam sve građane opštine Kučevo, Braničevskog okruga i šire da u subotu prvog juna posete Kučevo, Smotru dečijeg izvornog narodnog stvaralaštva i veliki narodni vašar u organizaciji našeg preduzeća i Turističke organizacije Kučevo, rekla je Jasmina Ćamilović

I pored ovih finansijskih i drugih problema, zaposleni u javnom preduzeću u Kučevu rade bez prekida, a rezultat ovakvog rada je i domaćinsko poslovanje, kvalitetno održavanje čistoće i redovno snabdevanje zdravom pijaćom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari