Šta nam seje smrt i posle 25 godina od bombardovanja: I dalje traje polemika o raku i bombama sa osiromašenim uranijumom

Ostavite komentar


  1. Povećan je broj obolelih od karcinoma u celom svetu, ponegde i preko 70% u zadnjih 30 godina. Za osiromašeni uranijum se sve zna, ali doktorka se uporno pravi luda. Opasnost je prisutna samo u trenutku eksplozije municije pod uslovom da neko na licu mesta udahne oslobodjene gasove. Tačka. Sa druge strane, komšija koji ima firmu blizu moje stanbene zgrade, godinama spaljuje neku plastiku od koje se ne zivi koliko smrdi. Dzabe prijave, dzabe sve, on to i dalje radi, pa čak i leti. To je hedan primer, a zagađivači su se nakotili po Srbiji kao nikad do sad.

  2. Svi ljudima koji trvde da uranijum nije kancerogen želim da ode sa svojom decom na mesta gde su padali projektili sa takvim bojevim glavama i lepo kampuju tu jedno 6meseci pa posle par godina neka potvrde tu svoju teoriju ako iko ostane živ da to potvrdi!

  3. Neka oskar pita njegove velike prijatelje cime su sejali smrt po Srbiji.

  4. Uranijum nije kancerogen, a kamoli osiromašeni. To je naučna činjenica, i kao takva, i proverljiva. Tema je apsolvirana.

  5. Edukatore,
    Niko sigurno ne bi tamo kampovao, bez obzira da li je ili nije opasno. Dalje, krajnje je neumesno želeti nekome da se razboli, a i vraća se duplo onome ko širi takvu negativnu energiju. Ali bih zato tebe pitao, da li vodiš svoju porodicu u kafiće, kafane ili restorane gde se konstantno puši? Ili gde se masovno koriste osveživači vazduha? Šta je sa smogom i izduvnim gasovima vozila u velikim i većim gradovima? Da li znaš da je Srbija jedna od zemalja sa najvećim zagađenjem vazduha? Ne od OU, nego drugim zagađivačima. Dalje, ako živiš u manjem gradu, da li znaš kako izgleda vazduh u grejnoj sezoni? Da nabrajam dalje?

  6. Zar ne znate zašto Srbija ima najzagadjeniji vazduh u Evropi? Namernim zagadjivaćima zelim da ih stigne zasluzena kazna!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.