Zašto je Srbija treća u Evropi po smrtnim ishodima u saobraćaju?

Ostavite komentar


  1. Zato sto se ne postuju pravila npr. ugao Pozeske i Milosava Vlajica svako jutro se spustakju kolone automobila u suprotnom smeru, a pre par meseci to je krenulo da se prenosi i na okolne ulice. Ljude jednostavnoi mrzi da naprave krug.

  2. Zbog bahatosti „znas li ko sam ja?“ eseneses&esespees_ovskih kumova&kumica?
    I bratije.

  3. Na prvom mestu je faktor ČOVEK, neiskusan, umoran, pijan, drogiran, bahat … bilo šta od toga može za nekoga da završi fatalnim ishodom.
    Kontrole ima, nije da nema, ali je slaba i selektivna. Policija nekom samo mahne u znak pozdrava, nekog drnda da mu se život smuči.
    Edukacije nema. Polaganjem vozačkog ispita, edukacija vozača se zavrtšava.
    Kazne za prekršaje i teža dela su nedovoljne, naravno, primenjuju se selektivno. Zakon za nekoga važi više, za nekoga manje. Ali u vreme kad država ne funkcioniše, kad je korupcija nezapamćena, šta očekivati … biće i gore~!

  4. Kada našeg čoveka koji živi i radi u inastranstvu pitaju zašto krši u Srbiji saobraćajne propise,bahati se,divlja po putevima,a to ne radi na primer u Nemačkoj.On odgovara da zna da je sve to zabranjeno u Srbiji,ALI SE NE KAŽNJAVA.

  5. Da postoji zakon koji se realizuje i da vozac zna da ce SIGURNO da odgovara ne bi bilo tako.
    ovako ima raznih sinova i kceri i zasluga i stranaka i kriminalaca i doktora i….,

  6. Kultura jedne nacije (naroda) ogleda se i u ponašanju u saobraćaju. Da zakon važi za sve podjednako. Ovde kod nas od najnerazvijenije opštine pa do BGa postoje lokalni šerifi sa potomcima i rodbinom koji voze skupe džipove i za njih ne važe ni zakoni ni saobraćajni propisi. Tu su i ona poznanstva sa policijom i Sudstvom gde se prijave ne pišu ili kasnije cepaju. I odatle počinje vrzino kolo koje se ne da raspetljati. Tu su i nekulturni i bahati pojedinci ( siledžija) koji još i ovako loš sistem uništavaju.

  7. Zato sto su ljudi u Srbiji vecinom bahata stoka, pa jel vidite kakva nam je vlast, kakva vlast takav I narod…

  8. U osnovi svega je opšti trend ponašanja prenesen na saobraćaj: BAHATOST !!! Šta meni ko može?! Znaš li ti ko sam ja?! I takvi prave tragedije nesvesni opšte opasnosti i nevinih života koje ugrožavaju ili, ne daj Bože, uništavaju…

  9. 1. zbog korupcije
    2. zbog konstantnog promovisanja nasilja, rijalitija, bahatosti, agresivnosti i primitivizma kao društveno poželjnih oblika ponašanja. Ovde se preziru normalnost, vaspitanje, skromnost i poštenje.

  10. Moje iskustvo, sa relacije Pakovraće-Zlatibor :Sigurno smo prvi po broju budala na putu!Posebno ističem BG i PG tablice!

  11. Odgovor na ovo pitanje se može naći u ptpitanju: Zašto imućni ljudi, sa nekim pedigreom nikad ne snose posledice saobraćajnih nezgoda, i ako su krivci, već im bude u naj gorem slučaju dodeljena nanogica godinu dana, što mi kao obični građani sprovođenje i te kazne ne možemo da ispratimo i da znamo jel uopšte i sprovedena mera

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.